Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

25 листопада у столиці вшанують пам’ять жертв голодомору 1932-33 років

24 листопада 2017 року, 17:33

У суботу, 25 листопада, Київ вшанує пам’ять жертв голодомору 1932-1933 років в Україні – геноциду Українського народу.

До Дня пам’яті у храмах Києва проведуть поминальні панахиди, а також жалобні заходи біля Меморіалу жертв Голодомору. Зокрема, о 15:20 вшанування жертв голодомору відбудеться на території Національного музею «Меморіал жертв Голодомору» за участю представників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, громадськості, духовенства, іноземних гостей.

Окрім того, в рамках заходів до 85-х роковин пам’яті жертв голодомору, традиційно відбудеться громадська акція «Засвіти свічку». О 16:00 пам’ять жертв геноциду українського народу вшанують хвилиною мовчання. У цей час кожен охочий може долучитися до вшанування загиблих співвітчизників та встановити свічку на підвіконні.

Також 25 листопада буде приспущений Державний Прапор України з траурною стрічкою на всіх державних будинках і спорудах, підприємствах та організаціях. Обмежать і проведення розважальних заходів у всіх містах України.

Також відповідно до розпорядження Київської міської державної адміністрації № 1410, до Дня пам’яті жертв голодоморів відбудуться громадські заходи на Майдані Незалежності та вул. Хрещатик.

Звертаємо увагу, що у місцях проведення заходів, зокрема на вул. Лаврській, можливе обмеження руху транспорту та внесення змін у роботу маршрутів наземного пасажирського транспорту загального користування.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]