Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

КМДА закликає Мінсоцполітики відкрити доступ до Реєстру пільговиків, щоб реалізувати їхнє право на безкоштовне паркування

02 червня 2021 року, 19:56

Пільги на паркування людям з інвалідністю, учасникам бойових дій та іншим категоріям, передбаченим законом, мають забезпечуватися виключно в автоматичному режимі. Про це заявив сьогодні, 2 червня, заступник голови КМДА Костянтин Усов під час наради в Міністерстві соціальної політики України. Нарада відбулася за участю заступника голови КМДА Петра Оленича та заступника Міністра соціальної політики України Валерія Бушкова.

Щоб ідентифікувати пільговиків, інспекції з паркування необхідно мати доступ до Єдиного державного автоматизованого реєстру пільговиків, розпорядником якого є Міністерство соцполітики.

«Враховуючи те, що інспекція накладає штрафи за несплату за паркування, ми маємо захистити право людей на пільги. Тому ми звернулися до Міністерства соціальної політики з проханням повідомити нам, хто має відповідне право. Нам необхідно мати можливість отримувати в автоматичному режимі інформацію про наявність пільги у власника припаркованого авто. Це може бути учасник бойових дій, особа з інвалідністю чи представник іншої пільгової категорії громадян, про яких ми зараз не маємо даних у повному обсязі. Щойно Міністерство надасть доступ до відповідної інформації, місто готове забезпечити цим категоріям громадян безкоштовне паркування без штрафів», – зазначив Костянтин Усов.

За його словами, інтеграція з реєстром Міністерства соціальної політики дозволить інспекторам отримувати інформацію про наявність пільги у власника автівки, не контактуючи з ним особисто.

«Ми вже провели ряд успішних інтеграцій з електронними реєстрами, що забезпечило створення зручних сервісів для киян. Реєстр пільговиків вкрай необхідний для стовідсоткового розуміння міста, як саме покращити та полегшити життя громадян. А також для формування повноцінної екосистеми цифрових сервісів Києва та України», – зазначив заступник голови КМДА Петро Оленич.

«Ми не хочемо обтяжувати людей поданням будь-яких документів, заявок та додаткових підтверджень власної особи», – додав Костянтин Усов.

Як повідомив заступник Міністра соціальної політики України Валерій Бушков, міністерство готове розпочати взаємодію щодо надання доступу до реєстру пільговиків.

«У нас є пілотний проект щодо створення ЕІССС (єдиної інформаційної системи соціальної сфери), що передбачає об’єднання всіх наших реєстрів. Але ми не будемо чекати на завершення його реалізації, а впровадимо наш інформаційний обмін з тими реєстрами, які зараз є, з можливістю його доопрацювання в майбутньому», – зазначив Валерій Бушков.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]