Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Мобільні групи контролю за дотриманням карантинних вимог проводять перевірки розважальних закладів у нічний час

20 червня 2020 року, 14:01

Мобільні групи контролю за дотриманням карантинних вимог провели  рейди на дотримання карантинних заходів у 27 розважальних закладах столиці в нічний час у вихідні дні. За результатами перевірок 17 суб’єктів господарювання притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 44-3 КУпАП «Порушення правил щодо карантину людей». За виявлені порушення щодо діяльності двох суб’єктів господарювання відкриті  кримінальні провадження за ст. 325 КК України.

Станом на 19 червня комісії перевірили виконання протиепідемічних заходів на 2365 об’єктах  м. Києва: 1020 – заклади громадського харчування, 900 – продовольчі магазини, 445 об’єктів непродовольчої групи товару разом із салонами краси та об’єктами іншого профілю, де відбувається прийом відвідувачів. Проведено 920 консультацій суб’єктів господарювання.

Під час проведення комісійних заходів виявлені порушення переважно на об’єктах громадського харчування, а саме: відсутність засобів індивідуального захисту – працівники працюють без масок, рукавичок; відсутність 5-денного  запасу засобів індивідуального захисту; не проводиться контроль термометрії працівників; недостатня кількість дезінфекційних засобів; незахищеність продуктів харчування; відсутність захисних екранів; проведення обслуговування відвідувачів у закритих залах кафе, а не на літніх майданчиках тощо.

За результатами роботи комісій складено 375 адміністративних протоколів за ст. 44-3 КУпАП «Порушення правил щодо карантину людей».

Нагадаємо, мобільні групи працюють у 10 районах Києва із 14 травня 2020 року. До їх складу входять представники ГУ Держпродспоживслужби м. Києва, районних державних адміністрацій, КП «Київблагоустрій», КП «Муніципальна охорона».

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]