Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Національний музей мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків презентував масштабну виставку «Тим часом в домі Ханенків» (+фото)

11 березня 2023 року, 14:30

10 березня Національний музей мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків презентував масштабну виставку «Тим часом в домі Ханенків». Усі музейні зали майже рік стояли пустими, щоб убезпечити експонати після повномасштабного вторгнення в Україну. Проєкти кожного з митців, представлених на виставці, є рефлексіями на події цієї війни, на їхній зв’язок із попередніми війнами, на долі музеїв під час повномасштабного вторгнення, а також на історію Музею Ханенків, пов’язану із історією всього міста, всієї країни та історією світового мистецтва в цілому.

Про це повідомила заступниця голови Київської міської адміністрації Ганна Старостенко.

«Музей Ханенків – це одна з потужних культурних інституцій столиці, що відома серйозними колекціями західного та східного мистецтва. В умовах воєнного стану, на жаль, вони не можуть бути презентовані відвідувачам. Більш того, цей заклад зазнав суттєвих пошкоджень під час ракетного обстрілу 10 жовтня минулого року і наразі готується до реставраційних робіт. Тим не менш, музей продовжує свою роботу і навіть експериментує з новими формами взаємодії художників та спраглих до мистецтва глядачів. Ми дякуємо усім, хто підтримує інтерес до культури у такий непростий час і пишаємося нашими закладами, котрі в умовах війни продовжують тримати свій культурний фронт», – зазначила Ганна Старостенко.

Проєкт підтримала ГО «Музей сучасного мистецтва» (Київ) у рамках співпраці Ukrainian Emergency Art Fund та Teiger Foundation щодо підтримки української культури в умовах війни через втілення значущих кураторських проєктів.

Виставка триватиме з 11 березня по 30 квітня 2023 року.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]