Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Олександр Густєлєв: На проспекті Гагаріна запрацювала виділена смуга для руху громадського транспорту

25 червня 2021 року, 9:34

Днями на проспекті Гагаріна запустили смугу для руху громадського транспорту. Довжина смуги – близько 2 км у обох напрямках. Про це повідомив заступник голови КМДА Олександр Густєлєв.

«Відтепер автобусні маршрути №№ 6, 33Т, 63 та 118, які щодня перевозять понад 30 тис. пасажирів, матимуть таку необхідну і важливу для громадського транспорту перевагу – власна смуга і, як наслідок, можливість уникати затори і дотримуватися графіку руху», ­­– зазначив заступник голови КМДА.

Крім пасажирів громадського транспорту, перевагу від змін в організації дорожнього руху на просп. Гагаріна відчують і велосипедисти. Адже згідно Правил дорожнього руху їм дозволено рух смугами громадського транспорту.

Олександр Густєлєв нагадав, що два тижні тому «власну» смугу отримав громадський транспорт, який курсує на вул. Братиславській. І на сьогодні у Києві вже «працюють» 30 виділених смуг для руху громадського транспорту.

Попереду облаштування таких cмуг на Харківському шосе, проспекті Правди, вулицях Луговій та Івашкевича.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]