Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Протягом лютого на телефон довіри 15-00 надійшло близько 1300 звернень, із яких 328 – щодо домашнього насильства

02 березня 2023 року, 11:34

Протягом лютого на телефон довіри Київського міського Центру гендерної рівності, запобігання та протидії насильству надійшло 1301 звернення, із яких 328 – щодо домашнього насильства. Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

«За лютий надійшло 328 звернень, що стосувалися домашнього насильства: від 253 жінок та 75 чоловіків. У січні було зафіксовано 297 звернень. Тобто у порівнянні з минулим місяцем кількість дзвінків на гарячу лінію збільшилась, однак несуттєво. При цьому до правоохоронних органів щодо насильства в родинах звернулись 2 167 разів, були здійснені 2 083 виїзди», – зазначила Марина Хонда.

 Вона також додала, що протягом місяця послугами кімнат кризового реагування Центру скористалися 13 осіб, із яких 8 жінок та 5 дітей. У притулку за цей час перебувало 11 осіб – 7 жінок та 4 дитини. Також у місті функціонують мобільні бригади соціально-психологічної допомоги, які за місяць надали 96 консультацій із питань домашнього насильства.

Від початку повномасштабного російського вторгнення Центр приймає багато звернень, що пов’язані саме з війною. Так, у лютому майже тисяча дзвінків стосувалася переживань через війну та проблеми в сім’ї. Люди звертались через фантомні звуки вибухів, страх померти та втратити родину, страх знову потрапити під окупацію, переживання щодо втрати заробітку, кризи в родинних стосунках, сварки з дітьми, через панічні атаки тощо.

«Хочу нагадати, що звертатися за допомогою – це нормально і, більше того, необхідно. Якщо відчуваєте потребу в підтримці, будь ласка, звертайтеся за безкоштовною психологічною допомогою до служби телефону довіри Київського міського центру гендерної рівності, запобігання та протидії насильству», – наголосила Марина Хонда.

Міська служба телефону довіри Центру працює цілодобово, безоплатно та абсолютно конфіденційно за номерами:

  • 15-00 (зі стаціонарного);
  • 044-272-15-00 (з мобільного).

Також можна отримати очну психологічну підтримку та юридичну допомогу безпосередньо в Центрі гендерної рівності, запобігання та протидії насильству за адресою: вул. Юрія Іллєнка, 20.

Звернутися для консультацій юристів і психологів можливо також у соціальних мережах Центру:

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]