Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Публічні діячі, які готові популяризувати вакцинацію проти COVID-19, можуть заповнити анкету та претендувати на щеплення залишками доз вакцин

10 березня 2021 року, 14:38

Публічні та громадські діячі, які готові власним прикладом популяризувати вакцинацію проти коронавірусної хвороби, можуть заповнити спеціальну анкету онлайн та претендувати на щеплення залишками доз вакцин. Про це повідомили у Департаменті охорони здоров’я.

У Департаменті наголошують, що зареєстровані таким чином публічні та громадські діячі наразі мають право не на пріоритетну вакцинацію, а на щеплення залишками доз.

Збір інформації здійснюється згідно з наказом Міністерства охорони здоров’я України від 01.03.2021 № 369.

Нагадуємо, що відповідно до наказу МОЗ № 369, з метою зниження ризиків невикористання доз вакцин, які поставляються у багатодозних флаконах, та у випадках, коли під час вакцинальної сесії проти коронавірусної хвороби COVID-19 зафіксована відмова від вакцинації, виявлено протипоказання до вакцинації, зафіксована відсутність людей у кількості, що унеможливлює повне використання відкритих флаконів з вакциною від коронавірусної хвороби COVID-19 (у відповідності до інструкції виробника) та може призвести до утилізації залишку вакцини від коронавірусної хвороби COVID-19 після закінчення сесії, рекомендується залучати до такої вакцинальної сесії публічних та громадських діячів з метою популяризації вакцинації та на підтримку комунікаційної кампанії.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]