Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Роман Лелюк: Київ продовжує розбудову громадянського суспільства. Нас не зупинить війна чи блекаут

24 листопада 2022 року, 19:13

Війна продемонструвала, що громадські простори – не лише ефективний спосіб комунікації з громадою, а й центри взаємодії, які швидко реагують на виклики та нові запити суспільства. На цьому наголосив директор Департаменту суспільних комунікацій КМДА Роман Лелюк під час четвертої дискусійної панелі форуму розвитку громадянського суспільства «Громадські хаби – універсальні платформи взаємодії».

«VcentriHub, які функціонують у трьох районах Києва, – ресурсно-методичні центри розвитку громадянського суспільства і налагодження партнерського діалогу взаємодії «влада-громада». Це єдине вікно для інститутів громадського суспільства та активних киян, які можуть скористатися всіма сервісами, що надає міська влада для громадських організацій. Із початку війни хаби використовували для забезпечення гуманітарних потреб мешканців столиці. Потім на базі хабів запровадили комплексне консультування вимушених переселенців, почали активно проводити заходи для дітей, тренінги щодо дій у кризових ситуаціях. Тобто VcentriHub дуже швидко реагують на виклики сьогодення та забезпечують потреби територіальної громади», – зазначив Роман Лелюк.

Він підкреслив, що перший VcentriHub відкрили у 2020 році, нині вони є у трьох районах столиці. За цей час провели майже 2000 заходів, до яких долучилися понад 70 тисяч осіб.

Досвідом організації та функціонування відкритих просторів «ЯМаріуполь» поділилася Ірина Коробка – виконувачка обов’язків заступниці міського голови з питань соціального захисту та охорони здоров’я Маріуполя:

«Центри «ЯМаріуполь» створено для підтримки маріупольців, щоб допомогти їм адаптуватися в інших громадах. Перші центри було створено у Запоріжжі та Дніпрі. Зараз вони розташовані у всій Україні, де проживає багато маріупольців. У центрах передбачена комплексна допомога: можна отримати гуманітарну, психологічну підтримку, первинну медичну консультацію, юридичний супровід, також є дитячі кімнати. Загалом у центрах зареєстровано понад 55 тисяч осіб».

У рамках дискусійної панелі про роботу громадських просторів і коворкінгів також розповіли колеги зі Львова, Дніпра й Полтави.

«Нас не зупинить COVID, війна та блекаут. Ми продовжуємо розбудовувати громадянське суспільство. Наша мета – VcentriHub у кожному районі столиці та один загальний міський», – підсумував Роман Лелюк.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]