Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Київраді обговорили питання розширення механізмів протидії російській пропаганді у сфері спорту

24 листопада 2022 року, 12:19

У Київській міській раді відбулось засідання підкомітету під час якого обговорили питання розширення механізмів протидії російській пропаганді у сфері спорту.

До обговорення долучились: директорка Департаменту молоді та спорту КМДА Юлія Хан, заступник Міністра молоді та спорту України з питань європейської інтеграції Андрій Чесноков, народні депутати України Жан Беленюк та Ольга Саладуха, олімпійський чемпіон зі спортивної гімнастики Олег Верняєв, представники центральних органів влади, Офісу Президента, спортивних об’єднань, громадських організацій, спортивної спільноти та медіа. 

Як зазначила директорка Департаменту молоді та спорту КМДА Юлія Хан, у російській федерації спорт безпосередньо пов’язаний із кремлівською політикою та пропагандою.

«У москві спорт ще з часів СРСР був і залишається інструментом пропаганди. У їх системі більшість спортсменів перебувають у прямій залежності від влади. Вони беруть участь у провладних виступах і публічних заходах, і зараз у час війни відкрито демонструють символи вторгнення російської армії на територію України та закликають підтримувати пропутінську політику. Російські спортсмени є агітаторами пропаганди в гібридній війні. Вони стали маріонетками, які вдало транслюють повідомлення кремля у своїй країні та на міжнародних аренах. Необхідно убезпечити світову спортивну спільноту від московської брехні та викривлення історії війни в Україні. Єдиний шанс це реалізувати – відсторонити зазомбованих російських спортсменів від змагань та міжнародних турнірів», – наголосила Юлія Хан.

Директорка Департаменту молоді та спорту КМДА розповіла, що тільки спільними зусиллями міста, профільного міністерства, олімпійського комітету та спортивних федерацій можливо напрацювати та розширити механізми протидії російській пропаганді у сфері спорту.

«Міжнародні спортивні федерації мають відмовитись від матеріальних та політичних інструментів пливу, які використовує кремль для досягнення власних ідеологічних цілей та пропаганди. Спортивні змагання – не є ареною для пропутінської агітації. Росія не вгамує свою жагу, і продовжить на всіх міжнародних майданчиках диктувати власну версію війни в Україні. Ми маємо досягти повноцінного бойкоту спортивних організацій, і позбавити путіна одного з надійних політичних інструментів впливу», – додала Юлія Хан.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]