Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві створили робочу групу для розробки енергетичної стратегії до 2030 року з орієнтиром на підвищення енергоефективності та екологічних показників (+фото)

14 листопада 2019 року, 14:52

У Києві розпочали розробку схеми теплопостачання міста до 2030 року. Враховуючи специфіку столичного теплоенергетичного комплексу, можливості київських ТЕЦ виробляти значні обсяги електроенергії, мова йде про створення енергетичної стратегії. За результатами конкурсу визначений розробник схеми теплопостачання, а також до спільної роботи запрошені компанії і фахівці із США та Німеччини. Про це за результатами міжнародної зустрічі заявив заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв.

Він нагадав, що минулого року міська влада повернула в управління теплоенергетичний комплекс і розпочала процес його модернізації.

«Минулого року ми повернули майно, що майже 17 років перебувало в користуванні комерційної компанії «Київенерго». Це дві потужні теплоелектроцентралі – ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6. Сміттєспалювальний завод «Енергія», 2,7 тисячі км тепломереж, 4 станції теплопостачання, 183 котельні, 2946 теплових пунктів, 19 насосних станцій тощо. Ми провели повноцінний опалювальний сезон, детально вивчили технічний і фінансовий стан комплексу. Це дало нам фактичні дані для роботи над новою енергетичною стратегією та схемою теплопостачання, що стануть дорожньою картою для модернізації систем генерації та транспортування тепла, їх оптимізації із урахуванням найсучасніших стандартів. Ключовими принципами стратегії стануть енергоефективність, екологічна безпека, підвищення якості послуг для киян», – повідомив Петро Пантелеєв.

Він повідомив, що замовником розробки є Департамент житлово-комунальної інфраструктури.

«До процесу розробки залучені наукові установи – ДП «Науково-дослідний та конструкторсько-технологічний інститут міського господарства», Інститут промислової екології, ТОВ «АТОН інжиніринг». Також ми тісно співпрацюємо із міжнародними організаціями. У процесі розробки Проект USAID з енергетичної безпеки в Україні надаватиме технічну підтримку, запрошені представники проекту GIZ «Реформа в сфері енергоефективності України»», – поінформував Петро Пантелеєв. 

Він нагадав, що в кінці 2018 року Київ підписав Меморандум з Європейським банком реконструкції та розвитку, Міжнародною фінансовою корпорацією, Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) щодо міжнародного співробітництва у сфері модернізації та розвитку теплоенергетичного комплексу столиці.

Створення в Києві робочої групи для розробки енергетичної стратегії до 2030 року

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]