Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У столиці вулицю Іллі Еренбурга перейменовано на честь Лілії Лобанової

24 листопада 2022 року, 18:49

У Голосіївському районі вулицю Іллі Еренбурга перейменовано на вулицю Лілії Лобанової. За відповідне рішення сьогодні на пленарному засіданні Київради проголосували 66 депутатів.

Як зазначив заступник міського голови – секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко, у місті триває процес деколонізації топоніміки, загалом у столиці вже перейменовано понад 200 вулиць, бульварів, площ, провулків та проспектів, назви яких були пов’язані з росією, її сателітами та радянським минулим

«Вулиця Іллі Еренбурга була названа на честь російського письменника Іллі Григоровича Еренбурга. Шляхом рейтингового електронного голосування в додатку «Київ Цифровий» було обрано нову назву цієї вулиці. Серед варіантів щодо перейменування найбільшу кількість, а саме 6 308 голосів, набрала пропозиція найменувати на честь Лілії Лобанової. Нова назва запропонована на честь української співачки, народної артистки України, педагогині, доцентки Київської консерваторії Лілії Данилівни Лобанової», – розповів Володимир Бондаренко.

Він додав, що перейменування міських об’єктів, зокрема на честь відомих українців, сприяє подоланню наслідків комуністичної ідеології, яку нам нав’язували в СРСР та рф.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]