Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Із 23 травня правоохоронці склали 58 протоколів на водіїв маршруток за порушення ними регламентів безпеки»

10 червня 2020 року, 12:16

Із 23 травня правоохоронці склали 58 протоколів на водіїв приватних перевізників (маршрутних таксі) за порушення ними регламентів безпеки перевезень. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції, відповідаючи на запитання, отримані від ЗМІ.

Мер столиці зазначив, що дотримання норм безпеки у громадському транспорті контролює патрульна поліція міста. 

«Сьогодні правоохоронці вибірково перевіряють дотримання регламентів роботи щодо кількості пасажирів. І штраф за порушення може бути від 17 до 34 тисяч гривень. За дотриманням правил у комерційному транспорті відповідають власники маршруток. Контролює дотримання норм – поліція. Із 23 травня, коли маршрутки відновили свою роботу, правоохоронці склали 58 протоколів на водіїв маршруток за порушення ними регламентів безпеки», – повідомив Віталій Кличко.

Мер столиці зазначив, що контролювати дотримання правил перевезення у комунальному наземному транспорті поліції допомагає муніципальна варта.

А водії і контролери регулярно проходять інструктаж і щодня – медичний огляд. Тричі на добу відбувається дезінфекція рухомого складу.

«Бо, нагадаю, найбільше число заражень – 34% – відбувається у громадському транспорті. Тому я ще раз звертаюся до всіх киян: не заходьте в громадський транспорт без маски, не нехтуйте рукавичками. Не сідайте в переповнену маршрутку. Краще зачекати і залишитися здоровим, ніж наражатися на небезпеку», – наголосив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]