Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Місто не може на догоду групі людей зупинити будівництво такого важливого об’єкту, як Подільсько-Воскресенський міст»

17 червня 2020 року, 12:21

Київ не може зупинити будівництво Подільсько-Воскресенського мостового переходу на догоду групі людей. Цей міст – важлива магістраль для кількох мільйонів мешканців столиці і є об’єктом загальнодержавного значення. Про це мер столиці Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції, відповідаючи на запитання, отримані від ЗМІ.

Мер зазначив, що група активістів громадської організації «Русанівській масив», нехтуючи інтересами громади столиці, чинить спротив будівництву Подільсько-Воскресенського мостового переходу.

«Дійшло до того, що деякі мешканці Русанівських садів стверджують, що ця земля і дорога по вул. Центральна Садова, яка використовується під будівництво, належить до їх приватної власності.  І, мовляв, згідно постанови уряду є заборона на проїзд дорогою місцевого значення великовагової техніки. Хочу зазначити, що все не так. Дорога по вулицях Центральна Садова, Залізнична та Дамбова, відповідно до Генплану Києва до 2020 року та до проекту нового Генерального плану, належить до автомагістралей районного значення. Щодо правової власності, то ці вулиці – в комунальній власності міста», – наголосив Віталій Кличко.

За його словами, з активістами була проведена не одна зустріч.  І вчора теж відбулася така зустріч.

«Зазначу, вони наполягають, щоб міст був спроектований з урахуванням їхніх вимог. Незважаючи на проект, якому вже багато років. Незважаючи на те, що будівництво мостового переходу здійснюється з усіма дозвільними документами і згідно чинного законодавства. Місто не може зупинити будівництво мостового переходу на догоду групі людей! Цей міст – важлива магістраль для кількох мільйонів мешканців столиці і є об’єктом загальнодержавного значення!» – підкреслив мер столиці.

Він зазначив, що місто погодилося на деякі побажання активістів, які можливо врахувати в проектній документації. Також між мешканцями Русанівських садів та замовником будівництва був підписаний меморандум про співпрацю. Згідно якого мешканці зобов’язуються не перешкоджати будівництву мосту. А замовник бере на себе зобов’язання підтримувати в належному технічному стані вулиці Центральна Садова, Залізнична та Дамбова.

За словами Віталій Кличка, двічі був зроблений ямковий ремонт вулиць після першого проїзду техніки на будівництво. А після другого проїзду активісти заблокували рух на вулиці Центральна Садова, порушивши умови меморандуму.

«Хочу підкреслити: Подільсько-Воскресенський міст необхідний місту. Будується з дотриманням вимог закону. І на нього чекають сотні тисяч киян, які мешкають на лівому березі. Наша мета – до кінця року запустити автомобільне сполучення новим мостом. І приступити відразу до будівництва метро на Троєщину. Я переконаний: блокувати будівництво такого об’єкту є неприпустимим і безвідповідальним!» – наголосив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]