Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «У січні кияни отримають платіжки із меншими рахунками за тепло – приблизно на 22-23 відсотки»

28 грудня 2019 року, 11:29

У січні кияни отримають платіжки із меншими рахунками на оплату за тепло – приблизно на 22-23 відсотки. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час засідання Колегії Київської міської державної адміністрації. Він також зазначив, що місто робить все можливе, аби здійснити модернізацію теплоенергетичного комплексу столиці. 

«Хочу нагадати, що в 2018-му році місто повернуло теплоенергетичний комплекс з довгострокової оренди комерційною структурою. І сьогодні пріоритет муніципальної теплопостачальної компанії – не прибутки, а модернізація застарілої системи та якісний сервіс для киян. Тому ми повинні скористатися зниженням ціни на газ і зменшити вартість опалення та гарячої води. У січні кияни отримають платіжки із меншими приблизно на 22-23 відсотка рахунками оплати за тепло», – зазначив Віталій Кличко.

Він також нагадав, що вже більше ніж півтисячі київських будинків, що скористалися міськими програмами з енергозбереження, сплачують за комунальні послуги набагато менше.

«Ми декілька років тому розпочали програму 70/30. І ця програма користується великим попитом у киян. Люди в будинках, які приєдналися до програми, платять у два рази менше за тепло. Так ціна опалення за листопад в термомодернізованих оселях була в середньому вдвічі менша, ніж тариф. Мешканці таких будинків фактично не залежать від ціни на газ і регулюють розмір платежів самостійно», – наголосив мер столиці.

Він також наголосив на необхідності модернізації обладнання, що може автоматично регулювати подачу теплоносіїв, у залежності від температури повітря за вікном.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]