Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко зустрівся з прем’єр-міністром Чеської Республіки: Чехія продовжить допомагати Україні

16 вересня 2022 року, 17:50

Чехія продовжить підтримувати Україну та надавати їй допомогу – економічну, гуманітарну та військову. Про це сьогодні йшлося під час зустрічі в Празі мера Києва, голови Асоціації міст України Віталія Кличка з прем’єр-міністром Чеської Республіки Петром Фіалою.

«Ми вдячні Чехії, яка сьогодні головує в Євросоюзі, за підтримку європейських прагнень України і за всю ту допомогу, яку ви надаєте. Вдячні і за ставлення до українців – ваша держава надала тимчасовий прихисток 460 тисячам українських громадян, які рятувалися від війни. Ми це цінуємо. Ми сьогодні боремося і за свободу кожного європейця, насправді. Не варто думати, що Росія зупиниться, якщо завоює Україну. Це не так. Тому єдність цивілізованого світу навколо України – запорука миру в усій Європі», – наголосив Віталій Кличко.

Петр Фіала висловив захоплення мужністю і рішучістю українців і запевнив у подальшій допомозі Україні. Також він зазначив, що підтримка чеським суспільством українців не послабилася. Хоча Росія й намагається тиснути на громадську думку європейських країн високими цінами на енергоресурси, масованою пропагандою.

«Чехія з самого початку агресії Росії – з 2014 року – розуміла, що підтримувати Україну треба всіма силами. Бо Путін піде далі. І це не перебільшення, що ви воюєте сьогодні і за нас – європейців. А ми повинні витримати цей складний період, який нас чекає взимку, та надалі вам допомагати», – підкреслив прем’єр Чехії.

Віталій Кличко наголосив, що в цій війні українці переможуть. Бо цінують свою свободу і дуже мотивовані захистити своє майбутнє.

У Празі Віталій Кличко взяв участь в засіданні бюро Європейського комітету регіонів, де обговорювали головну тему – підтримку відбудови та відновлення України.

Європейський комітет регіонів представляє місцеві та регіональні влади в ЄС – близько 700 мерів міст і регіональних керівників, – а також консультує європейські інституції щодо нових законів, які впливають на регіони та міста.

У дискусії щодо допомоги Україні у відбудові, зокрема, взяли участь президент Комітету регіонів, мери Праги, Варшави та Ґданська, віце-прем’єр з цифровізації – міністр регіонального розвитку Чехії.

Також Віталій Кличко виступив у резиденції мера Праги перед постійними представниками (послами) 27 країн-членів ЄС при Євросоюзі.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]