Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Юрій Назаров: «Турнікети для QR-квитків встановлено вже на 39 станціях метро»

19 грудня 2019 року, 12:50

Турнікети для QR-квитків встановлено вже на 39 станціях метро. Про це директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій Юрій Назаров повідомив під час акції «Зустрінь Новий рік smart – користуйся е-квитком!» до Дня Святого Миколая. Із нагоди свята перші пасажири метрополітену та пасажири наземного транспорту, що розраховувалися вранці готівкою за проїзд, отримали в подарунок транспортні картки Kyiv Smart Card із 10 безкоштовними поїздками.

«Ми вирішили мотивувати киян більше використовувати інноваційні інструменти для життя у розумному місті перед новим 2020 роком. Отримати на свято е-квиток – це хороша можливість на власному досвіді переконатись у зручності картки порівняно з оплатою готівкою. Уже за кілька місяців Київ повністю перейде на е-квиток. Тому чому б не почати ним користуватись саме зараз?» – розповів про акцію Юрій Назаров.

Крім того, директор Департаменту повідомив про перебіг реалізації впровадження єдиного електронного квитка.

«Місто активно готується до запуску промислової експлуатації безготівкової оплати проїзду в громадському транспорті. Основна робота зараз зосереджена у підземці. Турнікети для QR-квитків встановлено на 39 станціях, на черзі – підключення. Автомати самообслуговування вже встановили на всіх станціях і поступово підключають до мережі», – зазначив він.

За інформацією Юрія Назарова, у наземному транспорті вже завершилося тестування оплати банківською карткою і триває процес узгодження організаційних питань з банками-партнерами.

Протягом 2019 року електронним квитком у громадському транспорті пасажири скористалися 104,5 мільйони разів. Транспортні картки придбали 257 тисяч киян. Ще 155 тисяч користуються додатком Kyiv Smart City, у якому є можливість поповнити транспортну картку, відслідковувати свої поїздки та купити одноразовий QR-квиток. Дізнатися, на яких станціях метро можна придбати чи поповнити картку, можна на мапі за посиланням.

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]