Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

За півроку е-квитком скористались майже 140 млн разів

25 січня 2022 року, 18:06

Півроку тому Київ повністю відмовився від паперових талонів у муніципальному транспорті. Про це на своїй сторінці у Facebook написав керівник цифрової трансформації Києва (CDTO) та заступник голови КМДА Петро Оленич.

За півроку пасажири метро та наземного транспорту скористалися е-квитком 140 мільйонів разів, а у застосунку «Київ Цифровий» згенерували 11 млн QR-квитків.

«Е-квиток – важливий елемент цифрової трансформації Києва. Місто отримало прозору систему оплати та облік реального пасажиропотоку, а кияни – зручний сервіс, який продовжуємо вдосконалювати. Ці дані підтверджені збільшенням надходжень від перевезень», – написав Петро Оленич.

CDTO Києва також підкреслив, що вже у лютому планують тестувати оплату банківською картою в наземному транспорті на декількох маршрутах.

Детальніше про 6 місяців роботи е-квитка розповів директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій Олег Половинко:

- 70% пасажирів використовують транспортну карту для оплати проїзду;

- у метро оплатили поїздку 94,5 мільйона разів, а в наземному транспорті 45 мільйонів разів.

«Уже зараз, користуючись застосунком та транспортною картою, кияни отримують ряд зручних функцій. І це не лише про проїзд у транспорті», – розповів Олег Половинко.

Також директор Департаменту додав, що в передноворічну ніч громадський транспорт перевіз понад 2 мільйони пасажирів.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]