Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Дмитро Загуменний відкинув звинувачення і подав до суду скаргу щодо дій слідчих і прокурора у справі про нібито ухилення від військової служби депутатами Київради

03 травня 2024 року, 17:49

Керівник апарату КМДА Дмитро Загуменний відкинув звинувачення і подав до суду скаргу про вчинення слідчими та прокурором дій, які він розцінює як процесуальне шахрайство, та які безпідставно шкодять його діловій репутації. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook, коментуючи обвинувальний акт у справі про нібито ухилення від військової служби депутатами Київської міської ради, який ДБР передало до суду.

«Другий рік органи слідства вивчають лист, який у квітні 2022 року, на початку повномасштабного вторгнення, коли Києву загрожувала окупація, був направлений на одну з військових частин. Лист, який я не готував і не підписував. Водночас публічні заяви про те, що я нібито сприяв підготовці «липових» відряджень депутатів Київради, якими правоохоронні органи супроводжують цю справу, не відповідають матеріалам слідства та скоріше свідчать про політичний тиск і бажання заблокувати роботу апарату міської держадміністрації», – наголосив Дмитро Загуменний.

Він звернув увагу, що, висвітлюючи цю справу, правоохоронці не поширюють інформацію про те, що в цьому процесі він отримав низку виграшних судових рішень. Зокрема, які відмовили стороні обвинувачення у відстороненні його від посади, відмовили в домашньому арешті, відмовили в арешті майна, відмовили в забороні спілкування з працівниками апарату КМДА.

«Прикро, що стільки уваги правоохоронної системи зараз спрямовують на дослідження кількох документів, створених на початку повномасштабного вторгнення, коли всі зусилля міської влади були спрямовані на забезпечення життєдіяльності міста. Але мусимо пам’ятати, що ворог у нас один, і він не всередині країни. Тому продовжуємо працювати, допомагати ЗСУ, робити все задля нашої спільної Перемоги. Чекаємо на суд і сподіваємось на справедливість», – констатував Дмитро Загуменний.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]