Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Як іноземцю отримати водійське посвідчення в Україні?

Згідно положення та інструкції про порядок видачі посвідчень водія та допуску громадян до керування транспортними засобами, для отримання іноземцями водійського посвідчення необхідно пройти встановлену процедуру.

Хоча іноземці мають право керувати транспортними засобами на території України на підставі міжнародного водійського посвідчення, після прописки в Україні вони мають отримати водійське посвідчення українського зразка. З іншого боку, за законом України ви можете залишити собі і іноземні права – вони будуть актуальними на рівні із українськими.

Отримання другого (українського) водійського посвідчення проводиться протягом 60 днів і для цього потрібно отримати довідку 083/о та здати іспити у ДАІ (без проходження навчання у автошколі).

Якщо ви іноземець, що зареєстрований та проживає на території України, але не маєте водійського посвідчення, ви можете отримати його за тією ж процедурою, що і громадяни України:

  • Пройти медогляд і отримати медичну довідку 083/о;

  • Пройти навчання у автошколі;

  • Здати іспит у сервісному центрі МВС.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]