Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

11-річний киянин потрапив до Національного Реєстру Рекордів, здобувши 37 призових місць на шкільних олімпіадах

21 лютого 2019 року, 10:57

20 лютого до Національного Реєстру Рекордів внесено досягнення шестикласника київської гімназії «Консул» Андрія Куделі, який здобув 37 призових місць на шкільних олімпіадах упродовж 65 днів. Школяр зміг не просто взяти участь, а й перемогти в олімпіадах Всеукраїнського та міжнародного рівнів із таких дисциплін як українська мова, українська та світова літератури, історія, іноземні мови, інформатика, математика тощо.

Андрій Куделя в однорічному віці уже знав абетку, у чотири роки вільно читав книжки, у п’ять років почав писати власні книжки та робити ілюстрації до них, а зараз готується до друку його книга «Незнайомці або Як уникнути халепи», у якій використають ілюстрації автора.

На питання, як йому вдалось досягти таких результатів, рекордсмен відповідає, що йому подобається вчитися. Андрій Куделя є також активним слухачем Центру літературної освіти, навчається у Вищій школі Media & Production одного з національних телеканалів.

Гімназія «Консул», де навчається Андрій Куделя, є одним із провідних навчальних муніципальних закладів столиці, який співпрацює з Екзаменаційним департаментом Кембриджського університету (University of Cambridge Local Examinations Syndicate and Cambridge English Language Assessment) у сфері зовнішньої перевірки знань учнів на різних етапах навчання, з Університетом Thompson Rivers University (м. Камлупс, Канада) з метою обміну новітньою суспільною та науковою інформацією, обміну учнями та вчителями з метою вдосконалення навчання, з Вісконсинським Міжнародним Університетом (США) в Україні в роботі з профорієнтації учнів.

Столична влада має на меті постійно підвищувати рівень освіти у столиці, і подібні перемоги та дитяча жага до знань мають стати потужним прикладом для всіх освітніх закладів Києва.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]