Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

11 червня у Києві відбудеться 5-й Міжнародний музичний фестиваль «О-Фест»

08 червня 2017 року, 10:09

11 червня в столиці відбудетьсяп’ятий, ювілейний Міжнародний музичний фестиваль оперети, опери та мюзиклу «О-Фест». Про це повідомили в Департаменті культури КМДА.

У програмі фестивалю широкомасштабні мистецькі акції та різноманітні дитячі розваги, фотоекспозиції, виставки живопису та графіки, інсталяції сучасного мистецтва, інтерактивні візуальні проекти, майстер-класи, виступи музикантів і танцювальних колективів.

Головна подія фестивалю – гранд-концерти за участю провідних іноземних і українських артистів, а саме: музикантів і диригентів із Азербайджану, Білорусі, Болгарії, Грузії, Італії, Казахстану, Китаю, Литви, Молдови, Польщі, Румунії, Словаччини, США, Швейцарії та України.

Традиційно «О-Фест» відвідають почесні гості – Надзвичайні та Повноважні Посли країн-учасниць, керівники, диригенти та артисти провідних музичних театрів світу, відомі виконавці, музиканти та політики, представники влади, знані діячі культури і мистецтва.

Фестиваль пройде 11 червня у класичному форматі – на основній сцені Київського національного академічного театру оперети та у форматі «open-air» – на Співочому полі у Печерському ландшафтному парку (вул. Лаврська, 25), біля Київського національного академічного театру оперети (вул. Велика Васильківська, 53/3), а також 10 червня у парку міста Буча (вул. Інститутська, 56).

Так, на Співочому полі о 13:00 запрацює виставка народних ремесел, хенд-мейду, майстер-класів. На гостей заходу чекатимуть дитячий майданчик із квест-програмою «На гостину в Країну Чудес», розіграш лотереї для учасників квесту, інтерактивно-розважальна програма студентів Київської муніципальної академії естрадного та циркового мистецтв. На «арт-майданчику» відкриється інтерактивний паблік – арт-проект «Людяність». Лабораторія актуальної творчості; майстер-клас «Я малюю музику» за участю вихованців дитячої художньої школи м. Києва. Також на співочому полі відкриється сцена, на якій виступатимуть ансамблі барабанщиць Національної академії внутрішніх справ, Київського духового муніципального оркестру, колективів палацу мистецтв «Дарниця», Народного художнього колективу хореографічних мініатюр «Цвіт папороті», артистів Українсько-іспанського центру «Школа фламенко» та студії Ольги Шарапи та багато інших.

На площі перед Київським національним академічним театром оперети заходи у рамках «О-Фест» стартують об 11:00. Зокрема, гостям презентують проект – інсталяцію «Великий карпатський Лабіринт», автор Руслан Пушкаш; інсталяцію з проекту «Деперсоналізація», автор Віктор Сидоренко; інтерактивний візуальний фото-проект «Operetta’s dream’s»; майстер-клас Світлани Аношкіної «Я малюю Національну оперету України» за участю вихованців дитячої художньої школи м. Києва. А на головній сцені театру о 19:00 розпочнеться Міжнародний гранд-концерт за участю колективу Національної оперети України та артистів провідних музичних театрів світу.

Акредитація представників ЗМІ обов’язкова за тел.: 287-74-84, (096)-052-15-87; (099)-545-19-11; (068)-117-70-47, press-operetа@ukr.net.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]