Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

17 грудня нагородять переможців ХХVІІ Київського міського фестивалю творчості дітей та молоді з інвалідністю «Повіримо у себе»

14 грудня 2018 року, 15:08

17 грудня о 15:00 у колонній залі КМДА відбудеться нагородження переможців ХХVІІ Київського міського фестивалю творчості дітей та молоді з інвалідністю «Повіримо у себе». Організатором фестивалю творчості виступив Київський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за участю Департаменту культури КМДА, Київського міського методичного центру закладів культури та навчальних закладів, Київського міського палацу дітей та юнацтва, за сприяння Служби у справах сім’ї та дітей КМДА.

Під час нагородження відбудуться виступи творчих колективів, а подарунки та вітання переможці отримають від представників київської міської влади та мистецької еліти, серед яких Ілона Слуговіна – трикратна чемпіонка світу та абсолютна чемпіонка Європи з танців на візках.

Метою фестивалю є виявлення та розвиток творчих здібностей дітей та молоді з інвалідністю, формування у громадськості неупередженого ставлення до людей із інвалідністю ідеї інклюзивного суспільства – суспільства рівних можливостей.

У ХХVІІ Київському міському фестивалі взяла участь майже 1000 обдарованих дітей та молоді з інвалідністю із десяти районів міста, які змагалися у 10 номінаціях: інструментальний, виконавчий, хореографічний, вокально-хоровий жанри, образотворче мистецтво, декоративно-ужиткове та нерукотворне мистецтво, а також поезія та проза та сучасні технології, куди входило аудіовізуальне мистецтво та модерація (створення та ведення власних сайтів, блогів і онлайн-товариств). У нагородженні візьмуть участь 149 переможців.

За традицією у журі фестивалю була запрошена мистецька еліта. Завданням журі фестивалю було визначення переможців у номінації, спираючись виключно на творчі критерії оцінювання учасників.

Учасниками фестивалю стали клієнти районних в місті Києві центрів соціальних служб сім’ї, дітей та молоді, центрів соціально-психологічної реабілітації для дітей та молоді з інвалідністю, шкіл-інтернатів, творчих студій тощо.

Підготовка до фестивалю розпочалася одразу ж після закінчення минулорічного фестивалю. Протягом року для дітей та молоді тривали майстер-класи від видатних митців, під час яких учасники фестивалю зростали та розвивались у своїй майстерності.

У конкурсному форматі у кожній номінації учасники презентували свої роботи у чотирьох вікових категоріях: категорія «Діти» (особи з інвалідністю віком до 10 років); категорія «Підлітки» (особи з інвалідністю віком від 11 до 14 років), а також у категорії «Юнацтво» (для осіб із інвалідністю віком від 15 до 20 років) та «Молодь» (особи з інвалідністю віком від 21 до 35 років).

У категорії «Сім’я», де виступали особи з інвалідністю та члени їхніх родин – батьки, брати/сестри, бабусі/дідусі, родичі, друзі, у яких немає інвалідності, презентаційний формат програми фестивалю не передбачав оцінювання учасників, а лише показ їхніх творчих доробків.

Місце проведення: м. Київ, вул. Хрещатик, 36, Колонна зала КМДА.

Акредитація для ЗМІ за тел.: 456-77-81; 097-528-96-09 (Шабатіна Анна).

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]