Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

17 вересня у парку «Перемога» відсвяткують День батька

15 вересня 2017 року, 16:51

17 вересня з 12:00 до 17:00 у столичному парку «Перемога» відбудеться загальноміський соціокультурний захід із нагоди святкування Всенародного дня батька. Про це повідомляють у Київському міському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Мета заходу – пропагування відповідального батьківства, підвищення ролі батька у родині та суспільстві.

Організатори: Служба у справах дітей та сім’ї спільно з ГО «Міжнародний Центр Батьківства», Патрульною поліцією м. Києва та партнерськими організаціями.

Під час свята Подякою Київського міського голови відзначать 9 татусів, які беруть активну участь у суспільному житті, зуміли в складній економічній ситуації забезпечити життєдіяльність сім’ї, зберегти теплоту родинних стосунків і досягти успіхів у вихованні дітей. Для дітей і дорослих облаштують безкоштовні ігрові та освітні майданчики, організують конкурси, інтерактивні розваги, розіграші призів, концертну програму.

Сьогодні в Україні 45% дітей до 16 років живуть без біологічного батька. Ще більше дітей страждає від емоційної та духовної відсутності тата, що негативно впливає на благополуччя дітей і родини загалом.

«Ми хочемо привернути увагу громадськості до важливості ролі батька у родинному житті, підтримати чоловіків, які присвятили себе своїй сім’ї, а також сприяти формуванню в українському суспільстві відповідального ставлення до батьківства та залученню сильної половини до виховного процесу», – зауважив начальник Служби у справах дітей та сім’ї Валерій Танцюра.

Місце проведення: ст. м. «Дарниця», парк «Перемога».

Акредитація представників ЗМІ: (044)-456-77-81, (097)-528-96-09, (067)-233-66-20.

 

Довідково.

День батька – це щорічне свято на честь усіх татусів, яке відзначають у 52 країнах світу. В Україні Всенародний день батька відзначатиметься вже дев’ятий рік поспіль. 2007 року «Міжнародний центр батьківства» заснував громадську ініціативу щодо святкування в Україні Дня Батька, об’єднавши понад 70-ти громадських і релігійних організацій у всій країні. Починаючи з 2009 року, третя неділя вересня набула на громадському рівні статусу Всенародного дня батька та щорічно відзначається в Києві та обласних містах України.

Відповідно до проекту указу Президента України «Про День батька», цей день запропоновано відзначати щороку у третю неділю вересня. Зазначений проект указу 23 вересня 2013 року схвалено урядом. Сьогодні ініціатива широко підтримана громадськими організаціями в більшості обласних міст України.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]