Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Нові сходи з Пейзажної алеї до урочища Кожум'яки ми відкриємо у червні»

02 квітня 2016 року, 15:29

Нові сходи, які ведуть з Пейзажної алеї до урочища Кожум'яки будуть відкриті у другій половині червня. Про це заявив Київський міський голова Віталій Кличко під час толоки на Пейзажній алеї.

«Ми знаходимося в одному з найбільш мальовничих куточків Києва. Звідси відкривається унікальна панорама на Поділ та лівий берег. Щодня тисячі киян проводять тут час з дітьми. Я вдячний активістам, комунальникам та небайдужим киянам, які спільними зусиллями створили цю алею і зібралися сьогодні, щоб навести тут лад. На жаль, старі сходи з Пейзажної алеї в аварійному стані. Їм багато років і їх ніколи не реставрували. Нові сходи, проект яких був узгоджений з громадськими активістами та місцевими мешканцями, будуть виконані у стилі старого Києва. Ми збережемо їх ідентичність. Вони будуть дерев’яними з металевими елементами. Відкриємо сходи уже в середині червня», – зазначив мер.

Віталій Кличко додав, що за попередніми підрахунками вартість зведення нових сходів складе близько 15 млн грн.

«Це будуть абсолютно нові сходи, тут будуть замінені бетонні опори, які зараз не відповідають техніці безпеки. Це територія міста, тому кошти виділяються з міського бюджету», – зауважив Віталій Кличко.

Міський голова долучився до толоки, яка сьогодні відбулася на Пейзажній алеї, та висадив декоративну липу.

Віталій Кличко поспілкувався з місцевими мешканцями та активістами і, вислухавши їхні пропозиції щодо впорядкування Пейзажки, дав доручення міським службам замінити частину дерев’яної огорожі біля будинку 7-А в Десятинному провулку на бетонну. Там активісти нанесуть продовження барельєфу, яким відома Пейзажна алея, щоб закінчити цілісний художній комплекс алеї.

Крім того, обговорили і можливість встановлення болардів. Ініціативна група запевнила Віталія Кличка, що спонсор для цього вже є.

«Ми дуже раді співпрацювати з активістами. Я вдячний усім, хто інвестує свій час, сили та кошти для того, щоб Пейзажна алея стала більш комфортним місцем та залишалася однією з перлин Києва», - наголосив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]