Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко у Флоренції домовляється про встановлення пам’ятника Шевченку та проведення спільного бізнес-форуму в наступному році

22 квітня 2016 року, 18:22

 

Віталій Кличко у Флоренції домовляється про встановлення пам’ятника Тарасу Шевченку та проведення спільного бізнес-форуму в наступному році.

Мер Києва Віталій Кличко на запрошення мера Флоренції відвідав це італійське місто, яке протягом багатьох років є містом-партнером української столиці. Під час зустрічі з мером Флоренції Даріо Нарделлою Віталій Кличко обговорив можливість  встановлення у Флоренції пам’ятника Тарасу Шевченку.

Віталій Кличко зазначив, що у Києві в парку «Володимирська гірка» було встановлено монумент на честь 750-річчя від дня народження відомого італійського поета Данте Аліг’єрі.

«І сьогодні ми говоримо про можливість встановлення пам’ятника поету Тарасові Шевченку, символу волі і боротьби українського народу у Флоренції. Ми знаємо, що це питання непросте, оскільки центральна частина вашого міста знаходиться під захистом ЮНЕСКО. Ми вже ініціювали на державному рівні включення питання про встановлення такого пам’ятника в міждержавну україно-італійську програму у сфері культури», – підкреслив Віталій Кличко.

Даріо Нарделла зазначив, що поруч з центром є вулиця Київська і на ній розташований сквер. Тому є варіант поставити пам’ятник Шевченку там. Нарделла запросив Віталія Кличка на форум мерів світових міст, який відбудеться у Флоренції в листопаді, та висловив сподівання, що до того часу вдасться владнати всі процедури, щоб під час форуму відкрити пам'ятник українському поетові.

«Це стане справжнім культурним мостом між Флоренцією та Києвом», – підкреслив мер Флоренції.

Народний депутат, співголова групи міжпарламентських зв'язків Україна-Італія Сергій Алєксєєв зазначив, що вже є ескізи пам'ятника Шевченку і готовність українських митців почати виготовляти скульптуру.

Під час зустрічі з мером Флоренції Віталій Кличко підкреслив, що Київ пропонує Флоренції обговорити і підписати Меморандум, який може стати новою сторінкою в співпраці двох міст. У документі, зокрема, йдеться і про можливість встановлення пам’ятника Т. Шевченку у Флоренції, і про пожвавлення культурного та туристичного співробітництва між двома містами, і про проведення спільного бізнес-форуму в наступному році.

Даріо Нарделла підкреслив, що його місто зацікавлене в економічному і культурному співробітництві з Києвом та пообіцяв, що восени делегація мерії Флоренції на чолі з ним відвідає Київ, щоб обговорити втілення спільних проектів і подальшу співпрацю.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]