Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко взяв участь в наймасовішому уроці англійської мови на Софійській площі

28 травня 2016 року, 14:41

Київський міський голова Віталій Кличко взяв участь у масовому уроці англійської мови, який відбувся у Києві на Софійській площі та в інших містах України. Також в акції взяли участь віце-прем’єр з питань євроінтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе та народний депутат Мустафа Найєм. Крім освітньої, метою уроку було побити світовий рекорд Гіннеса у номінації «Найбільший урок англійської мови».

Мер поспілкувався з киянами та з послом США Джеффрі Пайєтом, який був на прямому зв'язку зі Львова.

«Вітаю, Львів! Я і ввесь Київ раді бачити і чути вас. Впевнений, що ми разом зможемо побити рекорд, адже, наприклад, на Софійській площі в Києві зібралося багато людей. І сьогодні ми святкуємо день міста, встановлюючи ще один рекорд», – зазначив Віталій Кличко.

Міський голова закликав усіх вивчати англійську, яка є мовою міжнародного спілкування, та підкреслив, що столична влада всіляко сприяє розвитку та популяризації безкоштовних курсів англійської мови Capital English, які організували за підтримки партнерів, у тому числі посольства США.

«Кожен охочий киянин може зареєструватися та безкоштовно вивчати мову. Крім того, ми запустили курси Capital English for Police для Служби 102, а нещодавно – для прикордонників у Борисполі та Жулянах», – сказав Віталій Кличко.

У коментарі журналістам мер зазначив: «Ми розуміємо, що знання мов дає набагато більше можливостей і в бізнесі, і в навчанні, і у щоденному життя. Тому ми запровадили безкоштовні курси англійської мови, де навчалися у минулому році більше 6 тисяч киян».

Досі рекорд найбільшого уроку англійської мови у світі належить Німеччині, він був встановлений у 2006 році, коли у занятті взяли участь 6287 людей. За ініціативи посольства США такі уроки пройшли 28 травня на 86-ти локаціях у різних містах України. Найбільше учасників зібралося у Києві, Львові та Маріуполі. Результати акції комітет Книги рекордів Гіннеса оприлюднить наприкінці червня.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]