Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Володимир Бондаренко: «Вибори головного архітектора мають стати еталоном прозорості та відкритості проведення конкурсів у столиці»

05 серпня 2016 року, 9:23

Керівника апарату Київської міської державної адміністрації Володимира Бондаренка призначено головою конкурсної комісії, яка 17 вересня назве ім’я нового головного архітектора Києва. Це буде перший публічний конкурс такого масштабу в столиці, що дасть позитивний результат.

«Головний архітектор потрібен місту, але це має бути фахова людина, для якої на першому місці будуть інтереси Києва та киян. І 17 вересня ми маємо обрати таку людину за результатами прозорого чесного конкурсу. Я як голова комісії гарантую забезпечення законності та унеможливлення тиску на членів комісії. У разі, якщо будуть спроби протизаконних дій, пов’язаних із діяльністю комісії, я перший буду оприлюднювати такі факти, чого б мені це не коштувало», – зауважив Володимир Бондаренко.

Також керівник апарату КМДА повідомив, що він як голова комісії відкритий до конструктивної критики і готовий до співпраці з громадськістю. Публічний відкритий конкурс – це нова сторінка в історії міста, яка пишеться вперше і за неї не повинно бути соромно – переконаний Володимир Бондаренко.

«Ми не повинні бути заручниками чиїхось забаганок і це має усвідомлювати кожний претендент на будь-яку керівну посаду в місті. Задача керівництва Києва – зробити столицю комфортною для киян. Так, мають приходити і інвестори, але вони мають поважати думку мешканців та не спотворювати місто, а навпаки – робити його привабливішим. Саме з такою концепціє має прийти новий незалежний головний архітектор», – наголосив керівник апарату КМДА.

Саме після обрання головного архітектора необхідно в найкоротший термін вирішити нагальні питання, зокрема, незаконні забудови, зонінг тощо. І громада Києва буде прискіпливо стежити за цим, а влада міста зробить все, щоб головний архітектор відповідав своїй посаді та вимогам суспільства.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]