Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

На Київщині збудували дві повітряні лінії, що підвищить надійність електропостачання регіону

16 серпня 2016 року, 19:04

На Київщині запустили в роботу дві повітряні лінії до Київського енерговузла, що забезпечить додатково близько 400 МВт потужності в електричну мережу столичного регіону та суттєво підвищить надійність електропостачання споживачів Києва та області. Про це йшлося під час урочистого включення ліній у роботу, в якому взяв участь заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

«Це один із найбільших проектів модернізації і збільшення електропотужностей. Цей запуск – очікувана подія, яка дозволить Києву та області знизити ризики віялових відключень чи аварійних ситуацій. Також Київ зі свого боку планує модернізацію столичного енергообладнання. Такий комплексний підхід дозволить менше залежати від вироблених обсягів електроенергії, адже таке явище, як аварійне відключення, повинне відійти в історію», – сказав Петро Пантелеєв.

Будівництво зазначених ліній – це частина одного з найбільших за останні 10 років проектів у сфері електропостачання – видачі потужності Рівненської та Хмельницької АЕС на підстанцію 750 кВ «Київська». Він фінансується із залученням кредитних коштів ЄБРР та ЄІБ у загальному обсязі 300 млн євро та власних ресурсів ДП «НЕК «Укренерго» і ДП НАЕК «Енергоатом».

Роботи з будівництва ліній розпочалися в 2007 році й практично відразу були зупинені за ініціативи низки землевласників. Однак зараз проект вдалося завершити.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]