Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Для мінімізації корупційних ризиків у КМДА посилюють внутрішній контроль – Геннадій Пліс

29 серпня 2016 року, 14:55

Для мінімізації корупційних ризиків у КМДА запроваджують нову методологію внутрішнього контролю COSO. Про це повідомив перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс під час семінару «Організація системи внутрішнього контролю в Київській міській державній адміністрації». Наразі триває інвентаризація всіх функцій та процесів, які здійснюють структурні підрозділи КМДА та РДА.

«Координатором у цьому процесі визначено Департамент внутрішнього фінансового контролю та аудиту. Тому прошу всіх відповідально поставитися до цієї роботи, оскільки в існуванні дієвої системи внутрішнього контролю зацікавлений, насамперед, керівник конкретного структурного підрозділу КМДА чи голова РДА, бо це гарантія економного, ефективного, результативного та законного використання комунальних ресурсів столиці», – підкреслив перший заступник голови КМДА.

Він додав, що на необхідність формалізації системи внутрішнього контролю у КМДА неодноразово звертала увагу Державна аудиторська служба України, яка сьогодні є основним координатором і методологом організації систем внутрішнього контролю у розпорядників бюджетних коштів.

«Лідером у побудові подібної системи є Міністерство оборони України, тому нам важливо дослухатися до всіх корисних порад, які можуть надати ці два відомства, щоб ми могли створити справді дієву систему у КМДА», – підсумував Геннадій Пліс.

Нагадаємо, внутрішнім контролем є комплекс заходів, що застосовуються керівництвом для забезпечення дотримання законності та ефективності використання бюджетних коштів, досягнення результатів відповідно до встановленої мети, завдань, планів і вимог щодо діяльності бюджетної установи та її підвідомчих установ. Для побудови ефективної системи внутрішнього контролю керівник установи має забезпечити розробку загальних організаційно-правових засад внутрішнього контролю. Це, у свою чергу, має забезпечити впевненість керівника у тому, що діяльність є ефективною, результативною із забезпеченням максимальної економії ресурсів та у відповідності до чинного законодавства.  

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]