Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Конкурсна комісія визначила переможця серед кандидатів, що претендували на посаду головного архітектора Києва – Володимир Бондаренко

09 вересня 2016 року, 10:57

Комісія рекомендуватиме міському голові призначити директором Департаменту містобудування та архітектури Олександра Свистунова 

9 вересня на черговому засіданні конкурсна комісія з проведення конкурсу на зайняття вакантної посади директора Департаменту містобудування та архітектури – головного архітектора міста Києва підрахувала результати конкурсу та визначила переможця за кількістю набраних балів.

Так, відповідно до умов конкурсу комісія рекомендуватиме Київському міському голові призначити на посаду директора Департаменту Олександра Свистунова, який набрав 12,69 бали. На другій позиції у рейтингу кандидатів за кількістю балів опинився Сергій Броневицький із 11,74 балами, відповідно третю сходинку посідає Ганна Бондар (11,64 бали).

«Вибір зроблено в рамках закону, кандидатуру переможця буде подано на затвердження меру Києва. Тепер жодних ігор в хованки! Тобто за літерами «в.о.» вже не сховатися, і вся відповідальність буде на новому головному архітекторові Києва. Місто очікує на дії, ефективні та позитивні для Києва», – підкреслив керівник апарату КМДА Володимир Бондаренко, коментуючи результати конкурсу.

Варто нагадати, що на минулому засіданні члени конкурсної комісії підтримали пропозицію Володимира Бондаренка рекомендувати міському голові призначити переможця конкурсу з випробувальним терміном. Крім того, голова комісії запропонував усім кандидатам у разі призначення одного з них подати чітку програму своєї роботи, визначити реперні точки, які допоможуть оцінити ефективність роботи головного архітектора столиці протягом випробувального терміну. Кожен із претендентів беззаперечно погодився на такі умови.

«Новий головний архітектор Києва не повинен «влаштовувати всіх» або «подобатися чи не подобатись», він має сумлінно і професійно виконувати свою роботу. У разі затвердження на посаді у нового очільника архітектурного напряму є всього два місяці, щоб підтвердити свій фах та реальні прагнення на практиці. За нього мають говорити не інтерв’ю, а справи. Ті ж, хто зараз очікує нагоди для критики, якщо дійсно піклуються про місто, мають спрямувати свою енергію в конструктивне русло, а керівництво столиці буде всіляко цьому сприяти, я вам гарантую це», – заявив Володимир Бондаренко.

Нагадаємо, керівник апарату КМДА запропонував створити при головному архітекторові столиці незалежну експертну раду, яка б на професійному рівні оцінювала роботу свого колеги.

Зазначимо, що матеріали за підсумками роботи конкурсної комісії оприлюднені на офіційному веб-порталі КМДА.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]