Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Кияни, хворі на фенілкетонурію, забезпечуються лікувальним харчуванням належної якості – Микола Поворозник

21 вересня 2016 року, 12:14

Кияни, хворі на фенілкетонурію, забезпечуються лікувальним харчуванням належної якості. Про це повідомив заступник голови КМДА Микола Поворозник.

За його словами, у Києві на диспансерному обліку з діагнозом  фенілкетонурія перебуває 121 хворий, в тому числі 93 дитини віком до 18 років. Наразі амінокислотні суміші, що хворі отримують абсолютно безкоштовно, є в наявності, і їх гарантовано вистачить до кінця року.

Як зазначив Микола Поворозник, оскільки фенілкетонурія – генетичне спадкове захворювання, обумовлене порушенням метаболізму фенілаланіну, основний підхід до його лікування – це перш за все дотримання дієти з низьким вмістом білків та вживання спеціального лікувального харчування. 

«Правильно розрахована дієта та дисципліна у її дотриманні, за даними фахівців, обумовлюють можливість уникнення розвитку патологічних процесів в організмі хворих на фенілкетонурію» – розповів Микола Поворозник.

Також він повідомив, що наразі вже відбулась процедура закупівлі лікувального харчування. Переможця визначено згідно з Законом України «Про здійснення державних закупівель». 

«Лікувальне харчування закуплено за результатами тендера. Придбана амінокислотна суміш на 100% відповідає міжнародним стандартам. Тож хворі на фенілкетонурію кияни обов’язково отримуватимуть продукт європейської якості», – запевнив Микола Поворозник.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]