Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «За рахунок інвестиційних коштів буде відремонтована Київська міська туберкульозна лікарня № 2»

23 вересня 2016 року, 13:10

За рахунок інвестиційних коштів у столиці буде відремонтована Київська міська туберкульозна лікарня № 2. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час підписання інвестиційного договору між Київською міською клінічною лікарнею № 14, столичною владою і компанією ТОВ «Капитал» щодо будівництва сучасного медичного центру на території Київської міської клінічної лікарні № 14 на вул. Зоологічній у Шевченківському районі столиці.

«Сьогодні ми підписуємо інвестиційний договір щодо будівництва сучасного медичного центру на території Київської міської клінічної лікарні № 14. У червні я відвідав цю лікарню і побачив на величезній території – більше 5 га – багато старих нефункціонуючих аварійних будівель. Вони були побудовані у 80-ті і 90-ті роки. І ми взяли на себе зобов’язання змінити ситуацію. Щоби площі медзакладів використовувалися ефективно, – наголосив Віталій Кличко. – Провели інвестиційний конкурс, визначили переможця. Ним стало ТОВ «Капитал». У будівництво буде інвестовано близько 174 млн грн. А загальна сума інвестицій у проект – більше мільярда грн. У медцентрі буде найсучасніше медичне обладнання, щоб рівень медицини відповідав найвищим стандартам», – зазначив мер Києва.

Крім того, підкреслив Київський міський голова, інвестиційний конкурс передбачає соціальне навантаження.

«Відповідно до умов конкурсу, за рахунок інвестиційних коштів, які отримає місто, буде відремонтована Київська міська туберкульозна лікарня № 2. Вона стане основним центром лікування туберкульозу в столиці. Це важливе питання для нашого міста», – підкреслив Віталій Кличко.

«Цього року ми також відкриваємо 4 нових приймальних відділення і до 1 листопада відкриємо 8 травмпунктів», – додав Віталій  Кличко.

Генеральний директор ТОВ «Капитал» Віктор Рибчук подякував меру Києва і Київському інвестиційному агентству за проведений конкурс і пообіцяв створити у Києві сучасний медцентр, яким пишатимуться всі кияни. «Ми побудуємо новий сучасний об'єкт, де буде надаватися медична допомога у відповідності до кращих світових і європейських практик. Інвестиція велика. Це інвестиція не тільки в будівництво, а й в обладнання, у персонал, який ми будемо навчати не тільки в Україні, а й за кордоном. Ця інвестиція дасть можливість створити 560 робочих місць. Тож наш медцентр працюватиме на киян і економіку міста», – зазначив Віктор Рибчук.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]