Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Наступного року ми відкриємо відділення денного перебування для дітей і підлітків із особливими потребами у Святошинському дитячому будинку-інтернаті»

03 листопада 2016 року, 14:21

У 2017 році на базі Святошинського дитячого будинку-інтернату запрацює відділення денного перебування для хлопців із особливими потребами. Про це Київський міський голова Віталій Кличко заявив під час робочої поїздки до інтернату.

Віталій Кличко оглянув територію закладу та приміщення інтернату. Цього року тут продовжили встановлення сучасних металопластикових вікон і відремонтували дах. Крім того, триває підготовка до відкриття відділення денного перебування: завершені ремонтні роботи в ігровій та спальній кімнатах, в роздягальні, триває ремонт холу.

«На базі Святошинського дитячого будинку-інтернату ми плануємо відкрити відділення денного перебування для 20 дітей із особливими потребами – хлопців із психічними захворюваннями, які самі пересуваються та можуть навчатися. Відділення зможе щоденно прийняти на денне перебування 20 осіб віком від 4 до 18 років», – зазначив мер.

Відкриття відділення планується на І квартал 2017 року. Станом на листопад 2016 року на підготовку інтернату витрачено близько 340 тис. грн. Працівники ведуть також активну роботу з батьками, аби ті знали про можливість залишати дітей на день та забирати додому ввечері.

«Хотів би подякувати працівникам будинку-інтернату. Це важка робота, але я бачу, що кожна людина, яка тут працює, віддає свою увагу та турботу дітям. На міській владі лежить велика соціальна відповідальність, і ми робимо все, аби створити комфортні умови для найбільш незахищених киян», – зазначив мер.

Віталій Кличко додав, що під час відвідання інтернату поспілкувався з директором та обговорив, яким чином столична влада може допомогти розвивати заклад.

«Багато років кошти сюди не вкладали, і приміщення та територія закладу «втомлені» часом. Будемо також виділяти гроші на оновлення обладнання. Йдеться про парти, стільці, ліжка. Сьогодні подарували вихованцям інтернату телевізор», – зауважив Віталій Кличко.

У Святошинському дитячому будинку-інтернаті на постійному проживанні перебуває 161 хлопець віком від 4 до 18 років і молодь віком від 18 до 35 років (у молодіжному відділенні) з вадами розумового і фізичного розвитку та психічними розладами. Усі вони потребують постійного стороннього догляду, побутового і медичного обслуговування, освітніх та реабілітаційних послуг. Інтернат розрахований на проживання 290 вихованців.

Для забезпечення фізичної реабілітації у будинку-інтернаті функціонує спортивна зала, оснащена необхідним спортивним інвентарем і тренажерами, вуличні спортивні майданчики, кабінет лікувальної фізкультури, фізіотерапевтичні кабінети. У інтернаті є психолого-реабілітаційне відділення, яке включає ігрову кімнату, комп’ютерний клас, кімнату аромотерапії, кабінет психофізичного розвантаження, сенсорну кімнату.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]