Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

16 листопада вперше святкуватимуть День працівників радіо, телебачення та зв᾽язку в Інституті журналістики Університету Грінченка

14 листопада 2016 року, 15:21

16 листопада 2016 року в Київському університеті імені Бориса Грінченка (за адресою: вул. Маршала Тимошенка, 13-Б) у День працівників радіо, телебачення та зв’язку вперше відзначатимуть «День Інституту журналістики».

У рамках урочистого святкування заплановано наступні заходи:

О 14:00 у Залі Вченої ради Університету (за адресою: вул. Маршала Тимошенка, 13-Б) спільно з Фондом розвитку журналістики імені Анатолія Москаленка відбудеться круглий стіл «Сучасна журналістика в умовах інформаційного протистояння» за участю першого Президента України Леоніда Кравчука, почесного професора Університету Грінченка.

Під час роботи круглого столу буде оголошено лауреатів премії імені Анатолія Москаленка, якою щороку нагороджують найкращих молодих журналістів України.

Серед запрошених учасників круглого столу:

•  Георгій Почепцов – доктор філологічних наук, професор, заслужений журналіст України, автор численних книг із питань комунікаційних технологій;

•  Андрій Куликов – відомий журналіст, редактор, радіоведучий, телеведучий, медіа-експерт, медіа-тренер;

•  Орест Сохар – шеф-редактор популярного інтернет-видання «Обозреватель»;

•  Оксана Соколова – відомий український журналіст та інші.

О 16:00 урочистий концерт за участю талановитої студентської молоді, викладачів та партнерів Інституту журналістики.

У цей день на всіх гостей, журналістів, співробітників та студентів Інституту чекає яскрава фотозона, червона доріжка та ще багато приємних сюрпризів.

Окрім цього, на студентів та гостей очікують зустрічі з відомими ведучими, такими як: Марія Єфросиніна, Соня Сотник, Марія Себова, Ірина Петькун (15 листопада з 10:30).

Довідково.

Інститут журналістики створений у липні 2016 року. Директор Інституту – кандидат педагогічних наук, доцент Галина Горбенко.

Сьогодні в Інституті плідно працюють чотири кафедри:  кафедра реклами та зв’язків із громадськістю (завідувач: доктор історичних наук, професор Леонід Новохатько); кафедра журналістики та нових медіа (завідувач: доктор  наук з державного управління Юрій Нестеряк); кафедра видавничої справи (завідувач: кандидат наук із соціальних комунікацій, доцент Лариса Масімова); кафедра бібліотекознавства та інформології (завідувач: доктор наук із соціальних комунікацій, старший науковий співробітник Олена Воскобойнікова).

Навчальний процес в Інституті журналістики забезпечують близько 40  науковців, серед них професори, доктори наук, доценти, а також іноземні гостьові професори. Практичних умінь надають студентам 5 заслужених журналістів України, а також багато практиків сфери соціальних комунікацій (рекламісти, піарники, видавці, бібліотекарі).

У Інституті здійснюють підготовку бакалаврів за напрямами «Журналістика», «Реклама та зв’язки з громадськістю», «Видавнича справа та редагування» та «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа» з можливістю подальшого продовження навчання у магістратурі  за відповідною спеціальністю.

За результатами дослідження якості журналістської освіти в Україні, яке проводилось ГО «Детектор Медіа» у 2016 році, Інститут журналістики Університету Грінченка знаходиться в ТОП-5 кращих ВНЗ, які готують журналістів.

Контактна особа: керівник прес-центру Університету Грінченка Горбенко Наталія, e-mail: [email protected], тел.: (044) 485-21-34.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]