Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Ми впроваджуємо програму компенсації відсотків за банківськими кредитами для малого бізнесу, який створюватиме робочі місця»

21 листопада 2016 року, 12:04

Ми завжди будемо підтримувати соціально відповідальний бізнес, який працює чесно і відкрито, створює нові робочі місця і платить податки. Саме тому ми впроваджуємо програму компенсації відсотків за банківськими кредитами для малого бізнесу, який створюватиме нові робочі місця. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час виступу на бізнес-форумі «Київ – місто підприємців».

«За кордоном, коли я зустрічаюсь із нашими українськими бізнесмени, вони кажуть, що набагато легше і ефективніше вести бізнес, наприклад, у Польщі, Угорщині чи іншій європейській країні. Тому наше завдання – створити такі умови, щоби бізнес не тікав за кордон, а працював в Україні, – зазначив мер Києва. – На сьогодні є проблема – кредитування на підприємництво. Кредит у банку можна отримати, але відсотки такі, що підприємець просто не може вижити. І ми як міська влада готові підтримувати бізнес, компенсуючи з бюджету міста підприємцям відсотки за кредитами, якщо бізнес створює робочі місця в столиці», – наголосив Віталій Кличко. 

Він зазначив, що міська влада вже передбачила у бюджеті Києва на 2017 рік 10 млн грн на погашення відсотків по кредитах для представників малого бізнесу. 

«Якщо ця програма буде ефективно працювати, ми готові збільшувати її фінансування. Сподіваюсь, результатом впровадження такої програми стануть і нові робочі місця в Києві, і збільшення надходжень до бюджету міста», – зазначив Київський міський голова. 

Мер також зауважив, що столична влада робить все для створення сприятливого бізнес-клімату в Києві. Так минулого тижня Київрада ухвалила новий порядок сплати пайової участі в столиці, що дозволить збільшити надходження до бюджету Києва при зменшенні навантаження на бізнес. 

«Ми будемо зі свого боку надавати всіляку підтримку і допомогу малому бізнесу, щоби з року в рік кількість підприємців у Києві зростала, а умови ведення бізнесу були чіткими і прозорими», – підкреслив Віталій Кличко. 

У бізнес-форумі взяли участь представники «Приватбанку», «Ощадбанку», «Альфа-Банку» і «Вектор Банку».

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]