Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Ми продовжуємо проект Capital English. Тепер - для патрульної поліції Києва»

22 листопада 2016 року, 18:09

Мер Києва Віталій Кличко взяв участь у презентації проекту «Англійська для патрульної поліції Києва».

Віталій Кличко зазначив, що столична влада спільно з Британською Радою в Україні, посольством США в Україні продовжує проект Capital English і тепер долучає до нього і столичних патрульних. 600 патрульних поліцейських пройдуть безкоштовний курс навчання англійської мови за найвищими міжнародними стандартами.

«Нова поліція – це не тільки нова уніформа і нові автівки, це насамперед новий сервіс для всіх, хто потребує допомоги. І володіння іноземними мовами, зокрема англійською, – це одна з ключових складових професійної роботи нової поліції», – наголосив Віталій Кличко.

Мер зазначив, що столична влада ініціювала та вже раніше запровадила курси Capital English for Police для Служби 102, а згодом – вивчення англійської для прикордонників у аеропортах «Бориспіль» і «Жуляни» (аеропорт «Київ»).

«Минулого року наше місто відвідало 1,5 мільйони туристів, і це тільки початок. Київ має величезний туристичний потенціал. Наступного року у нас відбудеться «Євробачення», чемпіонат світу з хокею, ще через рік ми проведемо фінал Ліги Чемпіонів.  І ми робимо наше місто гостинним і комфортним для кожного, хто тут живе і хто приїжджає у столицю», – зазначив Київський міський голова.

Водночас посол Сполучених Штатів Америки Марі Йованович зауважила, що англійська – це мова бізнесу, науки, дипломатії, а віднедавна – ще і мова правоохоронців.

«Кожного року Україну відвідують мільйони гостей із-за кордону для ведення бізнесу, відпочинку, відвідування родин. І дуже багато гостей не спілкуються українською. Тож мета програми – допомога гостям із-за кордону, – зауважила посол. – Ця програма також допоможе у співпраці українським поліцейським із правоохоронцями з Європи та інших країн», – зазначила Марі Йованович.

У свою чергу посол Великобританії в Україні Джудіт Гоф розповіла, що до проекту будуть залучені 14 викладачів Британської Ради, які протягом 7 місяців навчатимуть столичних поліцейських англійській мові. І зазначила, що програма курсів розроблена спеціально для правоохоронців, тож поліцейські насамперед вивчатимуть такі теми як: опис людей, транспортних засобів, орієнтування у місті тощо.

Проект безкоштовних курсів англійської мови Capital English запустили у Києві у вересні 2015 року за ініціативи Віталія Кличка. Відтоді курси англійської пройшли більше 6 тисяч киян. Згодом проект розповсюдили на службу 102, прикордонників у аеропортах «Бориспіль» і «Жуляни» («Київ»).

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]