Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Суспільство повинно подолати стереотипи щодо насильства над жінками – Микола Поворозник

24 листопада 2016 року, 15:10

Суспільство повинно подолати стереотипи щодо насильства в родині загалом та над жінками зокрема. Про це сказав заступник голови КМДА Микола Поворозник під час виступу в рамках круглого столу з теми: «Питання протидії насильству в Україні у подоланні епідемії ВІЛ-інфекції», який організовано БО «Позитивні жінки».

«Сьогодні ми обговорюємо дуже складну, але актуальну тему насильства у відношенні до жінок, зокрема, до тих, хто має ВІЛ. Питання ускладнено суспільними настроями та стереотипами, але ми повинні не замовчувати цю проблему, а говорити про неї і спільно приймати рішення щодо зниження насильницьких проявів», – зауважив Микола Поворозник.

Як свідчать результати дослідження, яке презентовано під час круглого столу, кожна третя жінка в нашій країні зазнавала насильства. Ще вищий відсоток стигми та насильницьких проявів у відношенні до ВІЛ-інфікованих жінок.

«Я переконаний, що в питанні боротьби з соціально небезпечними хворобами, на один щабель із діагностикою та лікуванням ми повинні ставити заходи соціалізації пацієнтів і зниження дискримінації з боку суспільства. Ми визнаємо, що в Україні відсутні ефективні шляхи протидії насильству в родинах, на побутовому рівні, в соціумі міцно укорінилися помилкові стереотипи: про насильство в родинах не говорять, про ВІЛ не говорять», – зауважив заступник голови КМДА.

За його словами, наразі необхідно консолідувати зусилля як державних, так і громадських організацій, аби протистояти цим проявам, допомогти кожному стати більш толерантним до людей із ВІЛ, створити реальні алгоритми допомоги жінкам, які потерпають від насильства в родині.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]