Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Нам вдалося зменшити зовнішній і внутрішній борг столиці майже вдвічі»

01 грудня 2016 року, 11:09

Сьогодні депутати Київради мають розглянути проект бюджету Києва на 2017-й рік, опрацювати пропозиції, які надійдуть, і на найближчих засіданнях ухвалити бюджет столиці. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час виступу на початку засідання Київради.

«У відповідності до вимог бюджетного законодавства виконавчим органом Київської міської ради (Київською міською державною адміністрацією) підготовлений та внесений до Київради проект рішення «Про бюджет міста Києва на 2017 рік». І сьогодні ми, в цьому залі, повинні зробити перший крок до ухвалення основного фінансового документу столиці – розглянути проект рішення, оперативно опрацювати пропозиції депутатів, фракцій, постійних комісій, які ще будуть. Та на найближчих засіданнях ухвалити бюджет Києва на наступний рік», – зазначив Віталій Кличко.

Він підкреслив, що бюджет столиці на наступний рік міська влада планує збільшити в порівнянні з цьогорічним.

«Ми закладаємо його в межах майже 37-ми млрд грн – 36 млрд 778 млн. Галузь охорони здоров’я столиці додатково отримає 3,7 млрд грн. А на потреби освіти в Києві будуть додатково спрямовані 2,8 млрд грн», – зауважив столичний голова.

Мер зазначив, що збільшено в проекті бюджету і капітальні видатки – на це закладається понад 5 млрд грн.

«Що стосується інших статей видатків, то зменшення у нас відбулося лише за одним напрямом – обслуговування боргу. Це результат роботи за 2 попередніх роки, за які нам вдалося зменшити зовнішній і внутрішній борг столиці майже вдвічі!», – підкреслив Віталій Кличко.

Київський міський голова зазначив, що громада теж залучена до формування бюджету і може пропонувати свої проекти в рамках «Бюджету участі», на який в бюджеті столиці пропонується виділити 50 млн грн.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]