Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Міські і державні служби столиці працюють над розвантаженням центральної частини Києва

06 грудня 2016 року, 14:16

Профільні служби столиці працюють над розвантаженням центральної частини міста та зменшенням трафіку. Як повідомляє Департамент транспортної інфраструктури КМДА, першочерговим завданням є унеможливлення проїзду через центр приміських і міжміських автобусів чи перетворення центральних площ та вулиць столиці на місце їхньої стоянки (наприклад, проспектів Голосіївського, Науки, В. Лобановського, бульвару Дружби Народів тощо). Над цим спільно з місцевими органами державної влади працює Державна служба України з безпеки на транспорті.

Так, протягом останнього року Служба провела 8 конкурсів з перевезення пасажирів на міжміських і приміських маршрутах загального користування, які виходять за межі території області (міжобласних маршрутах), на яких було визначено 440 об’єктів конкурсу. Також проведено обстеження 141 автостанції, в результаті яких 108 станцій – атестовано, а у 11 – анульовано свідоцтва. Протягом 2016 року перевірено 517,5 тисячі транспортних засобів, у тому числі щодо дотримання законодавства. Виявлено 36,5 тисячі порушень. Загалом за 2016 рік було нараховано платежів і штрафних санкцій до бюджету більше 62 млн. грн, перераховано до бюджету – понад більше 23 млн. грн.

«Укртрансбезпека прагне постійно покращувати безпеку на дорогах та на транспорті. Навесні цього року ми запустили перевірку дотримання габаритно-вагових параметрів. Упродовж року провели чимало конкурсів з перевезень пасажирів, забезпечили обстеження автостанцій, перевіряли транспортні засоби на дотримання законодавства про автомобільний транспорт тощо. Одним з наших важливих завдань є виявлення нелегальних перевізників і недопущення їх до автомобільних перевезень як у столиці, так і на всій території України. Концепція впровадження транспортних перехоплюючи хабів на в’їзді до столиці замість старих автостанцій дозволить не лише розвантажити вулиці міста, але й підвищить рівень безпеки на дорогах», – зазначає голова Державної служби України з безпеки на транспорті Михайло Ноняк.

Довідка. Одним із основних завдань Укртрансбезпеки є здійснення державного нагляду (контролю) з питань безпеки на автомобільному транспорті, контроль за додержанням умов перевезень, визначених дозволом на перевезення пасажирів на міжобласних автобусних маршрутах. Також Укртрансбезпека обстежує та атестує автостанції у рамках Порядку регулювання діяльності автостанцій. Крім того, забезпечує видачу, позбавлення чи анулювання дозволу на перевезення пасажирів на міжобласних автобусних маршрутах загального користування.

 

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]