Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко та Юрій Луценко домовились про співпрацю щодо звільнення столиці від незаконних МАФів

28 грудня 2016 року, 14:17

Мер Києва Віталій Кличко і Генпрокурор України Юрій Луценко провели спільну нараду щодо ситуації із МАФами в столиці і домовились про співпрацю міської влади і прокуратури щодо забезпечення ефективного прибирання незаконних МАФів.

Віталій Кличко зазначив, що на сайті КМДА є карта розміщення законних МАФів, які сплачують пайову участь і приносять кошти до бюджету міста. І підкреслив, що більше року тому були опубліковані також і списки незаконних кіосків, які підлягають демонтажу, а їх власники отримали приписи.

«Я радий, що ми сьогодні домовились про взаємодію між різними гілками влади, щоби прозоро, законно і відкрито прибирати зі столичних вулиць незаконні споруди. Проблема МАФів дуже гостра. Наше завдання – навести лад і впорядкувати торгівлю. Бо, наприклад, 30 відсотків торговельних площ на Хрещатику, де можна вести законну торгівлю, не здані в оренду. Третина місць на комунальних ринках – порожня. Звичайно, простіше захопити територію і поставити незаконний МАФ, нічого не сплачуючи. Але ж таким чином вбивається легальний бізнес! – підкреслив Віталій Кличко. – Ми презентували карту законних МАФів, вона у відкритому доступі. Ми захищаємо чесний бізнес, який приносить кошти у бюджет і працює законно. А незаконні МАФи ми будемо прибирати. Причина проблем із їхнім демонтажем сьогодні і тих конфліктів, які виникають, у тому, що власники і орендарі незаконних споруд не реагують на приписи щодо необхідності демонтувати МАФи, які поза законом. Ми попереджаємо і надаємо документи всім!», – наголосив Віталій Кличко.

Мер також зазначив, що наступного року буде ухвалений єдиний архітектурний тип МАФів.

Віталій Кличко розповів, що 2 роки тому в Києві було близько 20 тисяч МАФів. Сьогодні їх вдвічі менше.

«6,5 тисяч МАФів працюють на законних підставах, сплачуючи податки, пайову участь. Більше 2 тисяч МАФів потрібно буде перенести, а більше 2 тисяч споруд не мають жодних документів, захопили територію, не сплачують жодних податків. І їх ми все одно приберемо», – зауважив Київський міський голова.

У свою чергу Генпрокурор зазначив, що повністю підтримує політику мера щодо ліквідації незаконних МАФів.

«Це вигідно всім – місту, киянам. Демонтаж має відбуватися законними методами. Події біля КПІ показали недоліки в цій роботі, адже всі структури не спрацювали злагоджено під час усунення незаконних тимчасових споруд. У першу чергу мої зауваження до міської поліції, яка не забезпечила спокійну роботу комунальників щодо демонтажу. Друге зауваження – до комунальників, які пошкодили торгові точки. Результат сьогоднішньої наради: всі структури – міська влада, її комунальні служби, київська поліція, міська прокуратура мають співпрацювати, щоби 2 тисячі незаконних МАФів у Києві були прибрані», – підкреслив Юрій Луценко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]