Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У столичному ендокринологічному центрі після реконструкції запрацювало відділення ендокринної хірургії

30 грудня 2016 року, 14:56

У Київському міському клінічному ендокринологічному центрі після реконструкції запрацювало відділення ендокринної хірургії, яке відвідав із робочим візитом заступник голови КМДА Микола Поворозник.

«Після аварії на ЧАЕС виникла особлива потреба у вдосконаленні методів діагностування та хірургічного лікування захворювань щитовидної залози. Так, у Центрі була заснована власна Київська школа спеціалістів за напрямом ендокринної хірургії, вихідці якої і зараз залишаються провідними фахівцями сфери. Ми намагаємося зробити робочі місця максимально оснащеними для розвитку вмінь і знань лікарів, а палати – зручними й комфортними для пацієнтів», – розповів Микола Поворозник.

За його словами, цього року на розвиток Київського міського клінічного ендокринологічного центру з міського бюджету було виділено близько 6 млн грн.

«За рахунок цих коштів здійснено реконструкцію відділення ендокринної хірургії. За період його існування проведено 38 599 операцій на щитоподібній залозі і виявлено 6 424 випадки раку», – зауважив заступник голови КМДА.

Також за рахунок міського бюджету керівництво Центру придбало автономне джерело електропостачання та здійснило капітальний ремонт споруди під його встановлення. Окрім того, закуплено рентгенівський діагностичний апарат, систему ультразвукової діагностики та гастрофіброскоп.

Зауважимо, що в Центрі отримують лікування не тільки кияни, а й хворі з усіх областей України, а також країн зарубіжжя (США, Італія, Польща, Росія, Молдова, Азербайджан, Узбекистан, Грузія, Казахстан, Таджикистан, Туркменістан, Вірменія, Кувейт, Лівія) тощо.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]