Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві розгорнули 30 пунктів обігріву, за необхідності їхню кількість можуть збільшити до 50 – Петро Пантелеєв

06 січня 2017 року, 10:34

У столиці розгорнули роботу 30 пунктів обігріву, з яких 11 працюють у цілодобовому режимі. До цієї роботи столичні рятувальники залучили фахівців Товариства Червоного Хреста. За необхідності кількість таких пунктів буде збільшено до 50. Про це сьогодні під час інспекції роботи одного з пунктів обігріву на вулиці Йорданській, 7-А, повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

«Учора ми провели засідання постійної комісії із питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у місті Києві, де опрацьовані три ключові питання. По-перше, теплопостачальним підприємствам міста було надане доручення відкоригувати параметри теплоносія для забезпечення комфортної температури в оселях киян. Адже для обігріву будинку в умовах різкого зниження температури зовнішнього повітря необхідна більша кількість теплової енергії. Друге – розгортання пунктів обігріву в столиці. Третє – організація прибирання снігу, оскільки з 7-го січня синоптики прогнозують інтенсивний снігопад», – повідомив він.

За словами заступника голови КМДА, пункти обігріву діють у всіх районах столиці.

«В основному, це приміщення ЖЕКів, територіальних центрів соціального обслуговування, закладів охорони здоров’я тощо. Ми відійшли від практики розгортання наметів, оскільки це небезпечно (через можливість виникнення пожеж) і не зовсім зручно. Люди можуть зігрітися, випити чаю чи кави. У кожному пункті є аптечка. Якщо буде необхідно, ми збільшимо кількість таких приміщень для обігріву на 20 одиниць», – сказав Петро Пантелеєв.

Він також наголосив, що в разі снігопаду в суботу вранці буде прийнято рішення перекрити в’їзд до столиці великогабаритного транспорту та звернувся до водіїв із проханням врахувати цю інформацію при формуванні маршрутів.

«У нас готові до роботи близько 600 одиниць техніки: 380 автівок комунальної корпорації «Київавтодор», а також механізація ЖЕКів. Відпрацьовані маршрути прибирання, аби забезпечити оперативне прибирання вулиці. Однак ми також розраховуємо на підтримку киян у цій роботі. За можливості просимо пересісти на громадський транспорт, аби не створювати заторів великою кількістю авто, а також не паркувати машини в місцях, де вони заважатимуть прибиранню», – наголосив Петро Пантелеєв.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]