Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Для дітей переселенців організували зимовий відпочинок у Карпатах і на Київщині

12 січня 2017 року, 10:12

Київський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно з ВМГО «Національна організація скаутів України» на початку 2017 року організували відпочинок у Карпатах та на Київщині для понад 50 дітей із сімей переселенців. Серед відпочиваючих були й діти з числа ВПО.

Для дітей працювали 2 зимових відпочинкових табори.

Так, із 2 до 9 січня поточного року на базі пансіонату «Зміна» (Київська обл.) діти з Києва та Одеської області відвідали табір «Витоки», а з 2 до 10 січня діти з числа мешканців Києва та Одеської області відпочили у с. Красноїлля Верховинського району (Івано-Франківська обл.) у таборі «Зимограй». Для дітей організували квести, станційні ігри, пісенні конкурси, рухливі ігри на природі. Також діти могли взяти участь у «Школі лідерства» за скаутським методом, артистичних майстернях, чарівній різдвяній казці, ознайомитися з українськими різдвяними традиціями та звичаями.

Табори працювали завдяки проекту «Нова оселя: інтеграція та психосоціальна підтримка дітей із числа внутрішньо переміщених осіб у місцевих громадах Києва та Одеської області», який упроваджується МГО «Соціальні ініціативи з охорони праці та здоров’я» за фінансової підтримки Європейського Союзу у партнерстві з міжнародною фундацією «Міжнародні ініціативи з розвитку дітей» (Нідерланди) і ВМГО «Національна організація скаутів України».

 

Довідково.

Починаючи з 2014 року послугами мережі КЦСССДМ охоплено близько 7 тисяч ВПО. Упродовж 2016 року 2684 сімей (2798 дітей) із числа внутрішньо переміщених громадян у закладах мережі Центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді м. Києва отримали  інформаційні, соціально-педагогічні, психологічні, соціально-економічні, юридичні, соціальні послуги.

Із метою соціальної адаптації, покращення психоемоційного стану та подолання стресу сім’ї із числа внутрішньо переміщених осіб залучаються до участі у соціокультурних заходах та культурному житті столиці, а саме: до новорічних заходів, першого весняного сімейного пікніку для сімей «Масляна», збору-походу «Козацькими шляхами», Фестивалю родинних цінностей до Дня Сім’ї, проведення літнього та зимового оздоровлення тощо.

Організація проведення інтегрованого змістовного дозвілля – одна зі складових частин комплексної системної роботи мережі КЦСССДМ у процесі соціальної адаптації і реабілітації сімей внутрішньо переміщених осіб.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]