Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві вшановують Героїв Небесної Сотні

16 лютого 2017 року, 13:15

Президент України Петро Порошенко подякував Київському міському голові Віталію Кличку і депутатам Київради за прийняття важливого рішення, що нарешті дає початок спорудженню Меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні.

«Своїм голосуванням вони надали дозвіл на розробку проекту землеустрою на відведення земельної ділянки Національному меморіальному комплексу Героїв Небесної Сотні – Музею Революції Гідності. Нарешті питання вибору найкращого проекту і будівництва Меморіалу переходить у практичну площину. Надалі нам необхідне об’єднання зусиль всіх – суспільства і влади – для якнайшвидшого проведення міжнародного конкурсу, розробки проекту та початку й завершення будівництва»», – наголосив сьогодні глава держави під час церемонії вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні.

У ці пам᾽ятні дні, з 18 до 21 лютого, у Києві шанують відвагу, силу духу й жертовність громадян, які вийшли на мирний протест і віддали своє життя на  Майдані Незалежності (листопад 2013 року – лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.

Зокрема, 20 лютого о 10:00 на Алеї Героїв Небесної Сотні біля каплички і Хреста розпочнеться панахида за борцями за незалежність України. Також у ці дні заплановано чимало урочистих і пам᾽ятних подій: мультимедійні виставки, презентації книжок, вистави, музичні виступи, екскурсійні тури. Детальніше можна ознайомитись на сторінці Українського інституту національної пам᾽яті: http://www.memory.gov.ua/news/u-kievi-vshanuyut-geroiv-nebesnoi-sotni

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]