Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київ планує збільшити матеріальну допомогу учасникам АТО

17 лютого 2017 року, 12:50

У столиці планують удвічі збільшити розмір матеріальної допомоги учасникам антитерористичної операції. Такі наміри вже підтримала постійна комісія Київради з питань бюджету.

«У рамках внесення змін до програми «Турбота. Назустріч киянам» ми пропонуємо збільшити суму з 2,5 тисячі гривень до 5 тисяч. Усього в Києві 21 300 осіб, які потребують такої допомоги. Водночас ми плануємо підвищити розмір матеріальної допомоги членам сімей загиблих учасників АТО та Революції Гідності. Пропонуємо суму в 25 тисяч гривень, а це вдесятеро більше, ніж задекларовано сьогодні», – зазначив директор Департаменту соціальної політики КМДА Юрій Крикунов.

Також у рамках коригування програми пропонується збільшити до 50 тисяч гривень розмір надання матеріальної допомоги на часткову компенсацію членам сімей загиблих учасників АТО для виготовлення та встановлення надгробних пам’ятників. Зауважимо, що видатки на зазначені цілі в 2017 році не планувалися.

Пропонується також збільшити виплати на оздоровлення дітей киян-учасників АТО та дітей, хворих на церебральний параліч.

Окремим пунктом прописано надання щомісячної адресної матеріальної допомоги для покриття витрат на оплату ЖКП членам сімей загиблих киян-учасників бойових дій на території Афганістану.

Також у проекті рішення передбачені додаткові суми на збільшення одноразової допомоги малозабезпеченим киянам, закупівлі засобів гігієни та дитячих ортезів на стопу, а також встановлення окремим категоріям населення лічильників водопостачання. Відповідні зміни мають ухвалити на сесії Київради. 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]