Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У КМДА розробляють ідею створення віртуальної картки киянина

17 лютого 2017 року, 17:20

У КМДА розробляють ідею створення віртуальної картки киянина, скористатися наявними можливостями якої можна буде за допомогою смартфону. Про це повідомив перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс.

«Ми працюємо над тим, щоб зробити картку киянина максимально використовуваною, щоб це був справді потрібний киянам проект. Працюючи над його наповненням, ми все частіше ставимо запитання – навіщо нам пластикова карта, якщо у кожного є смартфон? На даний момент ми з одним із найбільших державних банків обговорюємо можливість створення віртуальної картки киянина, оскільки банк є достатньо прогресивним у сфері електронних технологій», – розповів перший заступник голови КМДА.

За його словами, користування інноваційної картою буде проходити за принципом стандартних безконтактних оплат смартфоном. Для активації такої можливості необхідно буде встановити офіційний додаток, а сплачувати за покупки та послуги можна буде піднісши телефон до терміналу з символом безконтактної оплати.

«Як швидко це буде? Це залежить від того, яких домовленостей ми досягнемо в своїх перемовинах, як швидко вдасться «покласти» всі технічні вимоги на таку віртуальну картку», – зауважив Геннадій Пліс.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]