Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Запис до лікаря онлайн запровадимо в усіх районах міста»

17 лютого 2017 року, 20:24

Проект онлайн-запису до лікаря, який сьогодні тестують в Подільському районі, буде поширений і на інші райони міста. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив в ефірі телеканалу «Київ».

Міський голова зазначив, що запровадження електронної черги на прийом до лікарів виявилося успішним, і послугою скористалося вже близько 6,5 тис. осіб. Це зручно і для пацієнтів, і для лікарів.

«Ми впроваджуємо систему, яка ефективно працює в усьому світі, коли можна попередньо записатися, вибрати лікаря, час і прийти на прийом. Плануємо запровадити цю систему у всьому місті. Наше завдання – зробити надання медичних послуг якісним та комфортним», – наголосив Віталій Кличко.

Мер підкреслив, що серед пріоритетів столичної влади – змінити неефективну систему охорони здоров’я.

«Ми збільшили фінансування медицини на 3,7 млрд грн до 7,5 млрд. Це кошти і на розвиток IT-напрямку, і на закупівлю нового обладнання, нових автомобілів швидкої, і на ремонт лікарні швидкої допомоги – багато речей для якісного сервісу кожному, хто потребує допомоги», – зазначив Віталій Кличко.

За його словами, цього року столична влада продовжить закупівлю карет швидкої допомоги, якими замінять частину старого автопарку.

«У Києві в середньому від виклику до приїзду лікарів проходить 10 хвилин. Це один з найкращих показників. І це дуже важливо, адже іноді час може коштувати життя, коли людині невідкладно потрібна допомога. Днями ми передали 15 нових автівок. Вони обладнані за останнім словом техніки. Гарні відгуки від лікарів, і я дуже радий, що вони вже працюють у місті. Ще плануємо цього року закупити 103 карети швидкої допомоги», – додав він.

У планах міста – розпочати будівництво лікарні на Троєщині, закупити нове обладнання та провести ремонт у низці медичних установ.

«Буде відкритий міський центр скрінінгу онкологічних захворювань, два центри серцево-судинної патології, продовжуємо реконструкцію другої туберкульозної лікарні, і цього року візьмемо під спостереження 12 тисяч киян, які живуть з ВІЛ/СНІД», – наголосив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]