Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У столиці попередили тендерні порушення на майже 32 млн грн

15 березня 2017 року, 8:55

За перший місяць поточного року у столиці проаналізували тендерну документацію на загальну суму 1 421,2 млн грн та попередили порушення на суму 31,8 млн грн. Про це з посиланням на результати звіту Департаменту аудиту повідомляє перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс.

За його словами, заощаджено для бюджету Києва у вигляді повернутих коштів, зменшення ціни закупівель, коригування кошторисів на ремонт, коригування актів виконаних робіт на суму 5,1 млн грн. Крім того, за січень були проведені 3 внутрішні аудити на підприємствах, установах та організаціях комунальної форми власності Києва та встановлено порушень на суму 0,3 млн грн.

«Перевірки попередніх років, звичайно, були більш вражаючими. І цифри, і порушення, які ми виявляли, вказували на те, наскільки безпечно керівники підприємств ставилися до управління справами та фінансами. Але тепер всі розуміють – поблажок не буде ні для кого. Ми справді звільняємо порушників, активно передаємо справи до правоохоронних органів і працюємо на упередження неефективних кроків. Ми знаємо – слабкі місця ще є, і часом для того, щоб їх оперативно усувати, просто не вистачає персоналу, кваліфікованих людей. Але ми не здаємося, і разом зможемо досягнути таких необхідних столиці змін», – переконаний Геннадій Пліс.

Нагадаємо, за результатами аудиторських перевірок за минулий рік виявлені фінансові порушення на 563 млн грн. За 2015 рік цей показник склав 676 млн грн.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]