Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У столиці створені мобільні патрульні групи з виявлення фактів знищення ранньоквітучих рослин

17 березня 2017 року, 10:47

У рамках загальнодержавної операції «Первоцвіт», на підприємствах КО «Київзеленбуд» створені мобільні патрульні групи з виявлення фактів знищення ранньоквітучих рослин (різні види шафранів, крокуси, підсніжники, білоцвіт, сон-трава, черемша тощо). До мобільних патрульних бригад залучені працівники Державної екологічної інспекції, Державної лісової інспекції та ГУ Національної поліції у м. Києві. Бригадири мобільних патрульних служб щотижня звітують про проведену роботу, кількість виявлених порушень, збитки та вжиті заходи щодо відшкодування цих збитків.

КО «Київзеленбуд» наголошує, що первоцвіти належать до рідкісних та зникаючих видів рослин. Більшість з яких (шафрани, крокуси, підсніжники, білоцвіт, сон-трава, черемша) занесені до Червоної книги України. Зірвавши ці рослини, порушується коренева система поляни первоцвітів, а також не дозріває насіння. Тому просимо не зривати первоцвіти та не купувати їх біля станцій метро чи на зупинках громадського транспорту.

Нагадаємо, що згідно з чиним законодавством України (КпАП, ст. 881), порушення порядку придбання чи збуту об’єктів рослинного світу, що занесені до Червоної книги України, тягне за собою накладання штрафу від 9 до 24 неоподаткованих мінімумів (від 1700 грн до 3650 грн) з конфіскацією рослин. Такі ж дії, які вчинені щодо рослин, які не занесені до Червоної книги України – від 3 до 15 неоподаткованих мінімумів (від 340 грн до 510 грн).

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]