Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Костянтин Федотов: «Цього року ми завершимо монтаж арки Подільського мосту та розпочнемо будівництво біля Русанівських садів»

03 квітня 2017 року, 19:29

Відкриті торги щодо будівництва Подільсько-Воскресенського мосту відбулися 31 березня. Про це повідомив директор Департаменту будівництва та житлового забезпечення  Київської міськдержадміністрації Костянтин Федотов.

Він додав, що конкурс на спорудження Подільського мосту, який кияни вже звикли називати «мостом на Троєщину», проводився окремо стосовно двох ділянок: мостового переходу через Дніпро від вулиці Межигірської до дамби Русанівських садів та від дамби до бульвару Перова. В обох пропозиціях переможцем стало ТОВ «ЕКО-БУД-ТРЕЙД».

«Подільський міст – це один зі стратегічних об’єктів. Введення його в експлуатацію, без перебільшення, позитивно оцінять всі мешканці столиці. Це і суттєве поліпшення сполучення Троєщини та Воскресенки з правим берегом, і зменшення навантаження на інші мости. Першочерговим завданням, поставленим у цьому році перед переможцем торгів, буде закінчення робіт щодо мосту через ріку Дніпро: завершення монтажу арки, будівництво прогонових споруд естакади на Рибальському півострові та лівоповоротному з’їзді. А також початок робіт на лівобережній частині мостового переходу на території Русанівських садів», – зазначив Костянтин Федотов.

За його словами, ділянку над Дніпром запропонували збудувати за 4,3 мільярда гривень. А роботи на лівому березі обійдуться в 1,7 мільярда.

Нагадаємо, що мер Києва Віталій Кличко домовився з німецькими партнерами, які залучили 200 тисяч євро, про проведення експертизи мосту. За планами керівництва міста вже за три роки мостовим переходом поїде автотранспорт.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]